Sms-berichten versturen en ontvangen op je Chromebook

Je kunt op je Chromebook chatten met vrienden via Berichten. Hier wordt weergegeven wat er in je mobiele Berichten-app staat. Met Berichten stuur je sms-berichten via een verbinding tussen je Chromebook en je telefoon. Daarom gelden de kosten van je provider, net als in de mobiele app.

Belangrijk: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je mogelijk geen sms-berichten versturen en ontvangen. Neem contact op met je beheerder voor hulp.

Wat je nodig hebt

Op je Chromebook heb je het volgende nodig:

Op je telefoon heb je het volgende nodig:

Tip: Er kunnen kosten voor datagebruik in rekening worden gebracht als je je telefoon gebruikt. Maak verbinding via wifi met je telefoon om extra kosten te vermijden.

Berichten instellen

1. Koppel je telefoon aan je Chromebook als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Open Berichten Rond Berichten-logo op je telefoon.
  3. Tik op je telefoon op Meer  en dan Berichten voor het web.
  4. Selecteer op je Chromebook in de hoek van je scherm de Launcher  en dan pijl-omhoog .
  5. Open Berichten Rond Berichten-logo op je Chromebook.
  6. Als je de volgende keer automatisch wilt inloggen bij Berichten, vink je het vakje 'Deze computer onthouden' aan.
  7. Tik op je telefoon op Scanner voor QR-codes en richt de telefoon op de QR-code op de Chromebook.
  • De QR-code voor Berichten is uniek voor jouw Chromebook. Hiermee wordt de mobiele app aan die computer gekoppeld. Je kunt je Berichten-account aan meerdere apparaten koppelen, maar er is er altijd maar één tegelijkertijd actief. Als je Berichten op een Chromebook opent, worden je gesprekken op andere computers of browsertabbladen inactief.

Belangrijk: De nieuwste gesprekken, contacten en andere instellingen worden gecodeerd en opgeslagen in de cache van je browser. Als je je Berichten-account veertien dagen lang niet gebruikt, word je om veiligheidsredenen automatisch uitgelogd.

Uitloggen bij Berichten op je Chromebook

Als je uitlogt, zorg je ervoor dat andere mensen je berichten en gevoelige informatie niet kunnen vinden, zoals codes voor verificatie in twee stappen of persoonlijke gegevens.

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher  en dan pijl-omhoog .
  2. Open Berichten Rond Berichten-logo.
  3. Selecteer linksboven Meer  en dan Uitloggen.
  4. Selecteer Uitloggen.

Tip: Je wordt niet uitgelogd bij andere functies van de mobiele telefoon als je uitlogt bij Berichten.