Teckna med Målarduk

Du kan rita och teckna fritt med Målarduk. Teckningarna synkroniseras med Google-kontot så att du kan öppna dem i webbläsaren Chrome

Tips! Målarduk fungerar bäst med Chromebook, Chromebase och Chromebox.

Öppna en ny teckning

1. Välj översikten i skärmens ena hörn följt av uppåtpilen .
  2. Öppna Målarduk .
  3. Välj vad du vill rita på uppe till vänster:
    • Välj Ny teckning om du vill rita på en vit yta.
    • Välj Skapa ny från bild om du vill rita på en bakgrund.

Dela en teckning

1. Välj översikten i skärmens ena hörn följt av uppåtpilen .
  2. Öppna Målarduk .
  3. Välj den teckning du vill exportera.
  4. Välj Mer  uppe till höger.
  5. Välj Exportera ritning.
  6. Välj Visa i mapp om du vill öppna mappen Nedladdningar med teckningen.

Ändra penselstorlek eller genomskinlighet

1. Välj översikten i skärmens ena hörn följt av uppåtpilen .
  2. Öppna Målarduk .
  3. Öppna en teckning eller skapa en ny.
  4. Välj det ritverktyg du vill använda till vänster.
  5. Välj verktyget igen om du vill ändra storleken eller genomskinligheten.

Åtgärda problem med Målarduk

Om du inte kan använda Målarduk utan skickas tillbaka till inloggningsskärmen kontrollerar du att Googles cookies är tillåtna på https://canvas.apps.chrome i inställningar och tillägg.