Teckna med Målarduk

Du kan rita och teckna fritt med Målarduk. Teckningarna synkroniseras med Google-kontot så att du kan öppna dem i webbläsaren Chrome.

Tips! Målarduk fungerar bäst med Chromebook, Chromebase och Chromebox.

Öppna en ny teckning

1. Välj översikten i skärmens ena hörn följt av uppåtpilen .
  2. Öppna Målarduk .
  3. Välj vad du vill rita på uppe till vänster:
    • Välj Ny teckning om du vill rita på en vit yta.
    • Välj Skapa ny från bild om du vill rita på en bakgrund.

Dela en teckning

1. Välj översikten i skärmens ena hörn följt av uppåtpilen .
  2. Öppna Målarduk .
  3. Välj den teckning du vill exportera.
  4. Välj Mer  uppe till höger.
  5. Välj Spara som bild.
  6. Välj Visa i mapp om du vill öppna mappen Nedladdningar med teckningen.

Åtgärda problem med Målarduk

Om du inte kan använda Målarduk utan skickas tillbaka till inloggningsskärmen kontrollerar du att Googles cookies är tillåtna på https://canvas.apps.chrome i inställningar och tillägg.

Logga in och synkronisera

Du kan skapa teckningar även om du inte kan logga in på Målarduk. När du loggar in sedan synkroniseras alla lokala teckningar med ditt Google-konto och blir tillgängliga på alla enheter där du är inloggad.

Om du inte vill att en eller flera teckningar ska synkroniseras avbryter du inloggningen och tar bort dem. Om du har galleriet öppet väljer du menyn för teckningen Ordna följt av Radera.

Tips! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kanske du inte kan logga in på Målarduk-appen med Workspace-kontot eller synkronisera teckningar med Google-kontot. Kontakta din administratör för mer information. Om du är administratör kan du läsa mer om hur du hanterar Google-kontots åtkomst till Målarduk.