Justera färgerna på Chromebooks skärm

Du kan ändra färgerna på Chromebooks skärm i svagt ljus för ögonens skull. Röda nyanser syns bättre på natten och kan göra det lättare att somna senare.

Med Nattljus kan du ställa in en anpassad färg och justera schemat för den. Du kan även använda mörkt läge för att ändra det visuella temat på Chromebook till en förinställd mörkare palett.

Justera färgerna på skärmen manuellt när du vill

1. Välj klockan nere till höger för att öppna Snabbinställningar.
  2. Välj Inställningar .
  3. Klicka på Skärmar under Enhet.
  4. Aktivera Nattljus under Nattljus.
  5. Justera färgen under Färgtemperatur.

Justera färgerna på skärmen automatiskt på natten

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Klicka på Skärmar under Enhet.
  4. Aktivera Nattljus under Nattljus.
  5. Välj när färgerna på skärmen ska ändras under Schemalägg:
    • Anpassad tid: Ange start- och sluttid.
    • Solnedgång till soluppgång: Låt Nattljus följa tiden för solens ned- och uppgång där du är.
    • Inaktivera: Välj Aldrig om nattljusläget inte ska aktiveras automatiskt.

Tips! Du kan snabbt inaktivera Nattljus genom att välja klockan nere till höger följt av Nattljus .

Aktivera mörkt läge

1. Högerklicka på skrivbordet och välj Ställ in bakgrund och stil.
  2. Välj Tema.
  3. Välj Mörkt längst ned om du vill aktivera mörkt läge.
    • Om du vill byta mellan ljust läge och mörkt läge enligt ett schema väljer du Automatiskt.