Konfigurer Linux (beta) på din Chromebook

Med funktionen Linux (beta) kan du udvikle software ved hjælp af din Chromebook. Du kan installere Linux-kommandolinjeværktøjer, -koderedigeringsværktøjer og -IDE'er på din Chromebook. Disse kan bruges til at skrive kode, udvikle apps og meget mere.

Linux (beta) er som standard deaktiveret, men kan aktiveres via Indstillinger.

Bemærk! Vi arbejder stadig på at forbedre Linux (beta). Du kan opleve problemer.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger Indstillinger.
  3. Vælg Aktivér under "Linux (beta)".
  4. Følg vejledningen på skærmen. Konfigurationen kan tage 10 minutter eller mere.
  5. Et terminalvindue åbnes. Du kan køre Linux-kommandoer, installere flere værktøjer ved hjælp af APT-pakkeadministratoren og tilpasse din Shell.

Sikkerhed og tilladelser

Din Chromebook beskytter normalt din computer ved at køre hver app i en "sandbox". Alle Linux-apps køres dog i samme sandbox. Dette betyder, at en skadelig Linux-app kan påvirke andre Linux-apps, men ikke resten af din Chromebook.

Tilladelser og filer, der deles med Linux, er tilgængelige for alle Linux-apps.

Sikkerhedskopiér og gendan

Hvis du har problemer med sikkerhedskopiering og gendannelse, kan du se, hvordan du sikkerhedskopierer og erstatter dine Linux (beta)-filer og -apps.

Løs problemer med Linux

Hvis du oplever problemer med Linux eller Linux-apps, kan prøve at løse dem med følgende vejledning:

• Genstart din Chromebook.
  • Tjek, at din virtuelle maskine er opdateret. Gå til chrome://components i din browser. Vælg Søg efter opdatering under "cros-termina". Hvis du downloader en opdatering, skal du muligvis genstarte din Chromebook.
  • Opdater dine pakker. Åbn terminalen Terminal, og kør derefter denne kommando: sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Bemærk! Du skal muligvis genstarte din Chromebook, før ændringerne træder i kraft. Linux søger automatisk efter nye pakker efter første konfiguration og én gang i døgnet, når det kører.

Følgende understøttes endnu ikke

• Mikrofoner og kameraer understøttes endnu ikke.
  • Android-enheder understøttes via USB, men andre enheder understøttes endnu ikke.
  • Android-emulatorer understøttes endnu ikke.
  • Hardwareacceleration understøttes endnu ikke. Dette gælder også afkodning af grafikprocessorer og videoer.
  • ChromeVox understøttes for standardterminalappen, men endnu ikke for andre Linux-apps.