Sentir el text en veu alta

Podeu escoltar el text de pàgines senceres llegit en veu alta amb el lector de pantalla integrat del Chromebook. També podeu escoltar parts d'una pàgina (o paraules concretes) amb la funció Escolta la selecció.

Escoltar tot el text

Si voleu escoltar el text de les pàgines en veu alta, activeu el lector de pantalla integrat del dispositiu Chromebook:

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.

• També podeu prémer Alt+Maj+s.

2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Text a parla", activeu ChromeVox.

Consell: quan premeu Ctrl+Alt+z, podeu activar o desactivar ChromeVox des de qualsevol pàgina. Obteniu informació sobre com podeu utilitzar el lector de pantalla integrat.

Escoltar part d'una pàgina

Per seleccionar una part concreta del text d'una pàgina i escoltar-la, activeu la funció Escolta la selecció.

Pas 1: activeu la funció Escolta la selecció

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
    • També podeu prémer Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Text a parla", activeu la funció Escolta la selecció.

Pas 2: seleccioneu el text i escolteu-lo

Important: en funció del teclat, podeu prémer la tecla de cerca o la tecla del menú d'aplicacions per a algunes dreceres. Les dues tecles funcionen de la mateixa manera.

Opció 1

1. Manteniu premuda la tecla de cerca .
  2. Arrossegueu el punter per una àrea de text.

Opció 2

1. Marqueu el text que voleu que es llegeixi.
  2. Premeu la tecla de cerca +s.

Opció 3

1. A la part inferior dreta, a prop de l'hora, seleccioneu la funció Escolta la selecció .
  2. Arrossegueu el punter per una àrea de text.

Consell: si utilitzeu una pantalla tàctil, toqueu una línia de text o arrossegueu el dit per una àrea de la pantalla.

El Chromebook llegeix la secció en veu alta i es marca cada paraula.

Per aturar la funció Escolta la selecció mentre llegeix text, premeu Ctrl o la tecla de cerca . També podeu seleccionar Atura .

Consell: amb els controls de navegació, podeu posar en pausa la lectura, reproduir-la, ajustar-ne la velocitat i ometre línies de text.

Marcar o ombrejar el text en segon pla

Si utilitzeu el servei Escolta la selecció, es marcarà cada paraula mentre es llegeix. Podeu definir que no es marquin les paraules, canviar en quin color es marquen o ombrejar la pantalla darrere del text seleccionat.

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
    • També podeu prémer Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Text a parla", activeu la funció Escolta la selecció.
  4. Seleccioneu Obre la configuració d'Escolta la selecció.
  5. A "Opcions per marcar", podeu:
    • Activar l'opció Marca cada paraula a mesura que es digui.
    • Seleccionar un color, al costat de "Color per marcar paraules".
      • Per obtenir el contrast més marcat, podeu utilitzar verd o rosa, sobretot si feu servir el mode d'alt contrast.
    • Activar l'opció Ombreja el contingut en segon pla.
      • Us permet ombrejar tota la pantalla tret del text que es llegeix.

Desactivar les funcions de navegació d'Escolta la selecció

Important: quan l'opció "Activa els controls de navegació" està desactivada, es desactiva també l'accés ràpid per posar en pausa la lectura, reproduir-la, ajustar-ne la velocitat i ometre línies de text.

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
    • També podeu prémer Alt+Maj+s.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Text a parla", seleccioneu Obre la configuració d'Escolta la selecció.
  4. A "Opcions per marcar", desactiveu l'opció Activa els controls de navegació.