Administrer kontoen til barnet ditt på Chromebook

Når du bruker Family Link til å administrere Google-kontoen til barnet ditt, kan du la barnet logge på enkelte Google-tjenester på Chromebook. Du kan også bruke Family Link-appen til blant annet å velge hvilke nettsteder barnet kan få tilgang til i Chrome, og styre barnets bruk av apper.

Systemkrav

Family Link kan brukes med Chromebook-enheter som kjører ChromeOS versjon 71 eller nyere. Finn ut mer om hvordan du oppdaterer operativsystemet på Chromebook.

Slik fungerer Chromebook med Google-kontoen til barnet ditt

Barn som er logget på Google-kontoen sin på Chromebook, har en lignende opplevelse som voksne. Funksjoner kan bli oppdatert fra tid til annen, men dette er noen av forskjellene:

• Barn kan ikke bruke privat surfing.
  • Du kan styre hvilke nettsteder barnet kan besøke, og du kan begrense barnets mulighet til å gi tillatelser til nettsteder.
  • Du kan angi at Chrome skal blokkere de fleste nettsteder med seksuelt, ikke-barnevennlig og/eller voldelig innhold.
  • Barnets innstillinger for Google Aktivitetslagring kan gi Google mulighet til å bruke Chrome-nettleserloggen og aktiviteter fra nettsteder til å tilpasse barnets opplevelse i Google-produkter og -tjenester. Men denne informasjonen blir ikke brukt til å vise personlig tilpassede annonser til barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt).

Viktig: For skolekontoer og skoleadministrerte Chromebook-enheter er det Google Workspace for Education-administratorene som bestemmer hvilke Google-tjenester brukerne skal ha tilgang til når de er logget på Google Workspace for Education-kontoer. Dette kan omfatte enkelte funksjoner eller tjenester som barnet ditt tidligere ikke hadde tilgang til med den Family Link-administrerte kontoen. Finn ut hvordan du legger til en skolekonto som sekundærkonto.

Legg til Google-kontoen til barnet ditt

På en ny Chromebook eller en som er tilbakestilt til fabrikkstandard
  1. Konfigurer Chromebooken.
  2. Legg til barnets Google-konto på Chromebooken.

Viktig: Når barnet er logget på Chromebooken, kreves passordet til en forelder for å legge til nye brukere.

På en Chromebook som allerede er konfigurert
  1. Legg til barnets Google-konto på Chromebooken.
  2. Anbefalt: Hvis du (forelderen) har eierkontoen på Chromebooken, bør du slå av gjestemodus og styre hvem som kan logge på barnets Chromebook. Hvis du tillater gjestemodus eller å legge til nye brukere, kan barnet kanskje bruke Chromebooken sin uten at Family Link-innstillingene gjelder.

Fjern barnets Google-konto

1. Velg profilen du vil fjerne, fra påloggingsskjermen på Chromebooken.
  2. Velg nedoverpilen ved siden av profilnavnet.
  3. Velg Fjern denne brukeren.
  4. Velg Fjern denne brukeren i boksen som vises.

Viktig: Hvis du sletter barnets konto før du har fjernet profilen fra Chromebooken, må du kanskje tilbakestille Chromebooken til fabrikkstandard. For å tilbakestille den, trykk og hold på Ctrl + Alt + Shift + R.

Administrer barnets brukeropplevelse på Chromebook

Velg hvilke apper barnet kan bruke

Du kan velge hvilke apper barnet ditt kan bruke på Chromebook, og hvilke tillatelser barnet skal gi til de aktuelle appene.

Administrer barnets nettlesingsaktiviteter i Chrome
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Chrome.
  4. Velg innstillingen som passer for barnet:
    • Tillat alle nettsteder: Barnet kan besøke alle nettsteder – unntatt de du blokkerer.
    • Prøv å blokkere nettsteder som ikke er barnevennlige: Ingen filtre er perfekte, men dette bør bidra til å skjule nettsteder med seksuelt og/eller voldelig innhold.
    • Tillat bare godkjente nettsteder: Barnet kan bare besøke nettstedene du tillater.

Tips: Du kan også administrere denne innstillingen ved å klikke på barnets navn på g.co/YourFamily.

Blokker eller tillat bestemte nettsteder

Hvis du blokkerer et bestemt nettsted, kan barnet be om foreldretillatelse for å besøke det. Du får et varsel i Family Link-appen der du kan godkjenne eller avvise forespørselen.

• Nettsteder: Hvis du blokkerer eller tillater et bestemt nettsted, for eksempel www.google.com, gjelder ikke blokkeringen eller tillatelsen for nettsteder som starter eller slutter med noe annet, for eksempel www.google.co.uk eller get.google.com/tips.
  • Domener: Hvis du blokkerer eller tillater et helt domene, for eksempel google, gjelder blokkeringen eller tillatelsen også for nettsteder som begynner eller slutter med noe annet, for eksempel google.com og images.google.fr.

Blokker eller tillat nettsteder

Administrer nettsteder du har godkjent, eller blokkert, for barnet.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Chrome og så Godkjente nettsteder eller Blokkerte nettsteder.
  4. Legg til et nettsted eller domene.
  5. Trykk på Lagre øverst til venstre.

Tips: Du kan også administrere denne innstillingen ved å klikke på barnets navn på g.co/YourFamily.

Endre innstillingene for nettstedstillatelser

Du kan bestemme om barnet ditt kan gi tillatelser til nettsteder hen besøker, inkludert tillatelser knyttet til posisjon, kamera og varsler. Finn ut mer om nettstedstillatelser.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontroller og så Innholdsbegrensninger og så Google Chrome og så Avanserte innstillinger.
  4. Slå Tillatelser for nettsteder, apper og utvidelser av eller på.

Tips: Du kan også administrere denne innstillingen ved å klikke på barnets navn i Chrome-oversikten.

Når «Tillatelser for nettsteder, apper og utvidelser» er slått av, kan ikke barn gi nettsteder tillatelser. Men tillatelser som de allerede har gitt, gjelder fortsatt.

Forhindre endringer i familieinnstillingene
Du kan bruke en kode for foreldretilgang for å forhindre at barnet ditt fjerner tilsyn uten samtykke fra deg.

Se eller slett Chrome-loggen til barnet ditt

Finn Chrome-loggen

Viktig: Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet ditt hadde fra før, trenger du hjelp fra barnet til å gjøre dette.

1. Åpne Chrome Chrome på barnets Chromebook.
  2. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Logg. På siden som vises, ser du en logg over barnets nylige aktiviteter i Chrome.
Tøm Chrome-logg og -data

Barnet ditt kan administrere Chrome-loggen sin. Finn ut hvordan du ser og sletter Chrome-nettleserloggen.

Nettleserlogg

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet.
  3. Trykk på Kontrollerog så Innholdsbegrensningerog så Google Chrome og så Avanserte innstillinger.
  4. I «Logg»-delen trykker du på Tøm loggen.

Tips: Barnets Google-konto kan ha andre typer nettlesingslogger lagret på myactivity.google.com.

Nettlesingsdata

Du kan fjerne barnets nettlesingsdata, for eksempel informasjonskapsler, lagrede passord og data for automatisk utfylling av skjemaer.

Hvis du synkroniserer en type data og sletter dem på datamaskinen, slettes de overalt der de synkroniseres. De fjernes fra andre enheter og Google-kontoen din.

Viktig: Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet ditt hadde fra før, trenger du hjelp fra barnet til å gjøre dette.

1. Åpne Chrome Chrome på barnets Chromebook.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Flere verktøy og så Slett nettlesingsdata.
  4. Velg en tidsperiode, for eksempel den siste timen eller alle datoer.
  5. Velg informasjonstypene du vil fjerne.
  6. Klikk på Slett data.