Undvika att nedladdade filer raderas

Om du vill spara en fil ska du placera den i en permanent mapp. Alla filer i mappen Nedladdningar kan raderas om lagringsutrymmet tar slut på Chromebook.

Flytta nedladdningar till en permanent mapp

Om du vill behålla filerna på lång sikt kan du flytta dem från mappen Nedladdningar till en permanent mapp.

1. Välj Appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Öppna Filer .
  3. Välj Nedladdningar till vänster.
  4. Klicka på filen och dra den till en annan mapp, till exempel Min enhet.

Om du vill att filer ska sparas automatiskt i en permanent mapp byter du standardapp.

Om nedladdningar tas bort raderas de permanent

När du raderar en fil i mappen Nedladdningar på Chromebook tas den bort permanent. Det går inte att ångra åtgärden. Radera bara filer som du inte behöver längre.