Verbinding maken met het netwerk van je telefoon

Je kunt de mobiele data van je telefoon gebruiken om op je Chromebook verbinding met internet te maken. Op deze manier een verbinding delen wordt tethering of het gebruik van een draagbare hotspot genoemd.

Wat je nodig hebt

Je Chromebook koppelen aan je telefoon

1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Ga naar 'Verbonden apparaten' en selecteer naast 'Android-telefoon' Instellen.
  4. Voer je wachtwoord in en volg de stappen. Zodra dit is voltooid, ontvang je een bevestiging op je telefoon.
  5. Selecteer op je Chromebook onder 'Ingeschakeld' welke functies je wilt inschakelen.

Tip: Lees meer over hoe je je Android-telefoon aan je Chromebook kunt koppelen.

De dataverbinding van je telefoon gebruiken

1. Schakel Bluetooth in op je telefoon.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  3. Selecteer je wifi-netwerk of Geen netwerk .
  4. Selecteer je telefoon onder 'Mobiele data'.
  5. Als je onder de naam van je telefoon 'Verbonden' ziet staan, wordt de dataverbinding van je telefoon gedeeld met je Chromebook.

De dataverbinding van je telefoon niet meer delen

Als je de tethering van de dataverbinding van je telefoon wilt stoppen, zoek je de melding 'Dataverbinding delen' op je telefoon en tik je op Verbinding verbreken.

Reken op meer batterijgebruik en mogelijke datakosten

Als je de dataverbinding van je telefoon deelt, kan dit leiden tot hoog batterijverbruik op je telefoon. We raden het volgende aan:

• Sluit je telefoon aan op de oplader als je de dataverbinding deelt
  • Schakel dataverbindingen uit als je er klaar mee bent

Belangrijk: Voor bepaalde mobiele providers geldt een beperking of worden extra kosten in rekening gebracht voor tethering. Vraag dit na bij de mobiele provider van je telefoon.