Hoe privé browsen werkt

Wanneer je privé browst, krijgen andere mensen die het apparaat gebruiken, je activiteit niet te zien.

Chrome bewaart niet je browsegeschiedenis of op formulieren opgegeven informatie. Cookies en sitegegevens worden onthouden terwijl je browst, maar worden verwijderd wanneer je de incognitomodus sluit.

Je activiteit is mogelijk nog zichtbaar

In de incognitomodus wordt voorkomen dat Chrome je browse-activiteit opslaat.

Je activiteit is mogelijk nog zichtbaar voor:

• websites die je bezoekt, inclusief de advertenties en bronnen die op deze sites worden gebruikt,
  • je werkgever, school of degene die het netwerk beheert dat je gebruikt,
  • je internetprovider.

Als je inlogt op een account om een webservice (zoals Gmail) te gebruiken, kan je browse-activiteit worden opgeslagen op sites waarop dat account wordt herkend.

Downloads en bladwijzers worden opgeslagen

Bestanden die je downloadt terwijl je privé browst, worden niet onthouden door Chrome. Ze zijn echter nog steeds opgeslagen in de map Downloads, ook nadat je de incognitomodus hebt gesloten. Jij en iedereen die je apparaat gebruikt, kan de bestanden bekijken en openen.

Alle bladwijzers die je maakt, worden opgeslagen in Chrome.

Je kunt schakelen tussen incognitotabbladen en gewone Chrome-tabbladen. Je browst alleen privé wanneer je een incognitotabblad gebruikt.

Privé browsen stoppen

De incognitomodus wordt uitgevoerd op een ander tabblad dan je normale Chrome-tabbladen.

Als er een incognitotabblad is geopend en je nog een incognitotabblad opent, gaat je sessie voor privé browsen verder op het nieuwe tabblad. Als je de incognitomodus wilt afsluiten, sluit je alle incognitotabbladen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen. Aan de rechterkant worden je geopende incognitotabbladen weergegeven.
  3. Tik rechtsboven op je incognitotabbladen op Sluiten Sluiten.