Android-apps gebruiken met toegankelijkheidsfuncties

De meeste toegankelijkheidsfuncties van Chromebooks werken met je Android-apps. Je Android-apps bevatten zelf echter ook een aantal toegankelijkheidsinstellingen.

Opmerking: Momenteel werken braille-apparaten niet met Android-apps op Chromebooks.

Toegankelijkheidsinstellingen in- of uitschakelen

Je kunt het volgende doen voor je Android-apps:

Ga als volgt te werk om deze instellingen te wijzigen:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Google Play Store' de optie Je voorkeuren voor Android beheren.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Systeem' de optie Toegankelijkheid.
  5. Wijzig de gewenste instellingen.

Een schermlezer gebruiken

Ga als volgt te werk om een schermlezer te gebruiken met je Android-apps:

1. Schakel de ChromeVox-schermlezer in door op Ctrl + Alt + z te drukken.
  2. Open een Android-app of de Google Play Store-app.
  3. Je Chromebook schakelt over naar de Android-schermlezer, die TalkBack wordt genoemd. Bekijk hoe je TalkBack gebruikt.

Wanneer je de app verlaat, schakelt je Chromebook terug naar ChromeVox.

Tip: Als je een Chromebook met een touchscreen gebruikt, maximaliseer je het venster van de Android-app zodat deze het volledige scherm vult. Op die manier is de kans minder groot dat je per ongeluk buiten het app-venster tikt en terugschakelt naar ChromeVox.

Navigeren in Android-apps

Met TalkBack kun je de volgende sneltoetsen gebruiken om in je Android-apps te navigeren:

• Als je wilt klikken, druk je op de knop Zoeken + spatiebalk.
  • Als je vooruit wilt navigeren, druk je op de knop Zoeken + pijl-rechts.
  • Als je terug wilt navigeren, druk je op de knop Zoeken + pijl-links.
  • Als je de lijst met sneltoetsen wilt openen, druk je op de knop Zoeken + k.

Als je een Chromebook met een touchscreen gebruikt, werken alle TalkBack-gebaren ook in je Android-apps.