Använda e-penna med Chromebook

Om du har en Chromebook med pekskärm som kan användas med e-penna kan du anteckna, rita och ta skärmbilder med e-pennan. Den kan även användas som laserpekare eller förstoringsglas.

På en Chromebook med inbyggd e-penna trycker du på knappen på sidan av Chromebook. Då skjuts e-pennan ut.

Obs! E-pennor med Bluetooth fungerar inte med Chromebook. E-pennor för kapacitiva skärmar kan ibland fungera otillfredsställande.

Göra anteckningar

1. Tryck på e-pennan på skrivbordet.
  2. Tryck på Skapa anteckning .
  3. Anteckna med hjälp av e-pennan i fönstret som öppnas.

Så här ändrar du vilken app som ska användas för anteckningar:

1. Tryck på e-pennan på skrivbordet följt av Inställningar .
  2. Välj en app i rullgardinsmenyn App för anteckningar.

Rita

1. Klicka på Appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Öppna Målarduk .
  3. Rita med e-pennan i appen.

Läs mer om hur du laddar ned andra ritappar som har stöd för e-penna.

Ta en skärmbild

Ta en skärmbild av en del av sidan
  1. Tryck på e-pennan på skrivbordet.
  2. Tryck på Ta bild av skärmområde med e-pennan.
  3. Tryck länge någonstans på skärmen med e-pennan och dra sedan.
  4. Skärmbilden tas när du lyfter e-pennan.
Ta en skärmbild av hela sidan
  1. Tryck på e-pennan på skrivbordet.
  2. Tryck på Ta en bild av skärmen.

Använda e-pennan som laserpekare eller förstoringsglas

Om du visar upp dina bilder eller håller föredrag kan du använda e-pennan som laserpekare. Du kan också förstora en del av skärmen med e-pennan.

1. Tryck på e-pennan på skrivbordet.
  2. Tryck på Laserpekarläge eller Läge för förstoringsglas.
  3. Håll e-pennan mot skärmen och flytta den till önskad plats.
  4. Valfritt: Inaktivera läget genom att trycka på Laserpekare  eller Förstoringsglas .

Ändra inställningar eller ladda ned appar

1. Tryck på e-pennan på skrivbordet.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Ändra hur och när alternativen för e-penna visas:
    • Visa eller dölj ikonen för e-penna genom att aktivera eller inaktivera Visa verktyg för e-penna i hyllan.
    • Om verktygen för e-penna ska visas när du tar ut e-pennan aktiverar du Öppna verktyg för e-penna när e-pennan tas ut.

Klicka på Hitta fler appar för e-penna om du vill söka efter och ladda ned fler appar med stöd för e-penna.

Tips! Vissa Chromebook-enheter är även kompatibla med e-pennor som uppfyller USI:s (Universal Stylus Initiative) standard. Ta reda på om enheten är kompatibel.