Bruk pekepenn med Chromebook

Hvis du har en Chromebook med berøringsskjerm og støtte for pekepenn, kan du bruke pekepennen til å tegne og ta skjermdumper og notater – eller som laserpeker eller forstørrelsesglass.

Hvis du har en Chromebook med innebygd pekepenn, kan du klikke på knappen på siden av Chromebooken. Da spretter pekepennen ut.

Merk: Du kan ikke bruke Bluetooth-pekepenner med Chromebook. Kapasitive pekepenner fungerer av og til ikke så bra.

Ta notater

1. Trykk på Pekepenn på skrivebordet.
  2. Trykk på Lag et notat .
  3. Bruk pekepennen til å ta notater i vinduet som åpnes.

Sånn endrer du hvilken app du bruker for å ta notater:

1. Trykk på Pekepenn og så Innstillinger på skrivebordet.
  2. Velg en app på rullegardinmenyen «Notatapper».

Tegn eller skisser

1. I hjørnet av skjermen klikker du på appoversikten .
  2. Åpne Canvas .
  3. Bruk appen for å tegne med pekepennen.

Finn ut hvordan du laster ned andre tegneapper som fungerer med pekepenner.

Ta en skjermdump

Ta en skjermdump av en del av skjermen
  1. Trykk på Pekepenn på skrivebordet.
  2. Bruk pekepennen til å trykke på Ta skjermdump av et område.
  3. Trykk og hold på et sted på skjermen med pekepennen, og dra den til et annet sted.
  4. Slipp for å fullføre skjermdumpen.
Ta en skjermdump av hele skjermen
  1. Trykk på Pekepenn på skrivebordet.
  2. Trykk på Ta skjermdump av skjermen.

Bruk pekepennen som laserpeker eller forstørrelsesglass

Når du viser frem tegninger du har laget, eller når du holder en presentasjon, kan du bruke pekepennen som laserpeker. Hvis du vil se noe på nært hold, kan du bruke pekepennen til å gjøre deler av skjermen større.

1. Trykk på Pekepenn på skrivebordet.
  2. Trykk på Laserpekermodus eller Forstørrelsesglassmodus.
  3. Trykk på skjermen med pekepennen, og beveg den rundt.
  4. Valgfritt: For å slå av laserpekeren eller forstørrelsesglasset, trykk på Laserpeker eller Forstørrelsesglass .

Endre innstillingene og last ned apper

1. Trykk på Pekepenn på skrivebordet.
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Endre når og hvordan innstillingene for pekepennen vises:
    • For å vise eller skjule pekepennikonet, slå Vis pekepennverktøyet på hyllen på eller av.
    • For å se pekepennverktøyene når du tar ut pekepennen, slå på Åpne pekepennverktøyene når pekepennen fjernes.

Valgfritt: For å finne og laste ned flere apper som fungerer med pekepenn, klikk på Finn flere pekepennapper.

Tips: Noen Chromebook-enheter er også kompatible med Universal Stylus Initiative (USI)-pekepenner. Finn ut om enheten din er kompatibel.