Näyttökynän käyttö Chromebookin kanssa

Jos kosketusnäytöllinen Chromebookisi toimii näyttökynän kanssa, voit tehdä näyttökynällä muistiinpanoja tai piirroksia tai käyttää sitä laserosoittimena tai suurennuslasina.

Jos Chromebookisi mukana tulee sisäänrakennettu näyttökynä, klikkaa Chromebookin sivussa olevaa painiketta. Näyttökynä ponnahtaa esiin.

Huom. Chromebookin kanssa ei voi käyttää Bluetooth-näyttökyniä. Kapasitiiviset näyttökynät eivät aina toimi oikein.

Muistiinpanojen tekeminen

1. Valitse työpöydältä Näyttökynä .
  2. Valitse Luo muistiinpano .
  3. Tee näyttökynällä muistiinpanoja näkyviin tulevassa ikkunassa.

Voit valita sovelluksen, jota käytetään muistiinpanojen tekemiseen:

1. Valitse työpöydältä Näyttökynä ja sitten Asetukset .
  2. Valitse haluamasi sovellus muistiinpanosovellusten avattavasta valikosta.

Piirtäminen ja luonnostelu

1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma ja sitten ylänuoli .
  2. Avaa Canvas .
  3. Käytä sovellusta näyttökynällä piirtämiseen.

Lue lisää muiden näyttökynäsi kanssa yhteensopivien piirustussovellusten lataamisesta.

Kuvakaappauksen ottaminen

Osittainen kuvakaappaus
  1. Valitse työpöydältä Näyttökynä .
  2. Valitse näyttökynällä Ota kuvakaappaus alueesta.
  3. Kosketa näyttökynällä pitkään näytöllä olevaa kohdetta ja vedä sitä.
  4. Suorita kuvakaappaus loppuun päästämällä irti.
Koko sivun kuvakaappaus
  1. Valitse työpöydältä Näyttökynä .
  2. Valitse Ota kuvakaappaus näytöstä.

Näyttökynän käyttö laserosoittimena tai suurennuslasina

Voit käyttää näyttökynää laserosoittimena esimerkiksi esitellessäsi taidetta tai pitäessäsi esitelmää. Jos haluat nähdä jotain lähempää, voit suurentaa osan näytöstä näyttökynällä.

1. Valitse työpöydältä Näyttökynä .
  2. Valitse Laserosoitintila tai Suurennuslasitila.
  3. Kosketa näyttöä näyttökynällä ja siirtele kynää ympäriinsä.
  4. Valinnainen: Voit laittaa päällä olevan tilan pois päältä valitsemalla Laserosoitin  tai Suurennuslasi .

Asetusten muuttaminen ja sovellusten lataaminen

1. Valitse työpöydältä Näyttökynä .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse, miten ja milloin näyttökynän asetukset tulevat näkyviin:
    • Voit piilottaa näyttökynäkuvakkeen tai tuoda sen näkyviin kytkemällä Näytä näyttökynätyökalut hyllyssä ‑asetuksen päälle tai pois.
    • Jos haluat näyttökynätyökalujen avautuvan, kun vedät näyttökynän esiin Chromebookista, ota käyttöön Avaa näyttökynätyökalut, kun näyttökynä otetaan esille.

Valinnainen: Jos haluat etsiä ja ladata lisää näyttökynäsi kanssa yhteensopivia sovelluksia, valitse Etsi lisää näyttökynäsovelluksia.

Vinkki: Jotkin Chromebookit ovat yhteensopivia USI (Universal Stylus Initiative) ‑näyttökynien kanssa. Katso, onko laitteesi yhteensopiva.