Installer og brug Android-apps på din Chromebook

Du kan downloade Android-apps via appen Google Play Butik og bruge dem på din Chromebook.

Google Play Butik er i øjeblikket kun tilgængelig på visse Chromebooks. Se, hvilke Chromebooks der understøtter Android-apps.

Vigtigt! Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan du muligvis ikke tilføje Google Play Butik eller downloade Android-apps. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.

Trin 1: Hent appen Google Play Butik

Vigtigt! Hvis du vil hente Android-apps på din Chromebook, skal du sørge for, at din ChromeOS-version er opdateret. Se, hvordan du opdaterer operativsystemet på din Chromebook.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. I sektionen "Google Play Butik" skal du vælge Aktivér ud for "Installer apps og spil fra Google Play på din Chromebook".
    • Hvis du ikke kan finde denne valgmulighed, fungerer din Chromebook ikke sammen med Android-apps.
  4. Vælg Mere i det vindue, der åbnes.
  5. Følg vejledningen på skærmen for at acceptere servicevilkårene.
Trin 2: Hent Android-apps

Du kan finde og downloade Android-apps på din Chromebook.

Din Chromebook downloader ikke automatisk de samme Android-apps, som dem, du har på din telefon eller tablet. Du skal derfor downloade dem igen. Visse apps fungerer desuden ikke på alle Chromebooks, så disse apps kan du ikke downloade.

Tip! Google Play Butik og enhver Android-app, du downloader, er kun tilgængelig på den konto, som du først loggede ind med. Hvis du vil bruge de pågældende apps med en anden konto, skal du logge ud af dine konti og logge ind med den konto, du vil bruge.

Brug Android-apps på Chromebook

Tilpas størrelsen på Android-apps
Vigtigt! Du kan kun ændre størrelsen på nye apps, som du har downloadet.

Du kan holde Android-apps nede på en Chromebook med en mus ved at højre klikke på de pågældende apps.

Hvis du vil have, at Android-apps skal vises på din Chromebook, som de gør på din tablet eller Android-telefon, kan du ændre størrelsen på dem.

1. Åbn en Android-app på din Chromebook.
  2. Vælg den nedadvendte pil øverst på skærmen.
  3. Du kan ændre størrelsen på appen ved at vælge:
    • Tablet
    • Telefon
Tip! Hvis du vil tilpasse størrelsen på appen, kan du vælge Kan tilpasses .
Spil med dit tastatur og din mus

Du kan spille en lang række spil med dit tastatur og din mus. Spil med denne funktion har visuelle overlejringer, der viser dig, hvilke handlinger der knytter sig til forskellige tastetryk eller museklik.

Sådan redigerer du styringselementerne for dit tastatur og din mus:

1. Åbn menuen med spilindstillinger, når du starter dit spil.
  2. Tryk på Ctrl + 8 .
  3. Vælg Tilpas ud for "Tastaturtilknytning".
  4. I redigeringstilstand skal du vælge et eksisterende tastetryk og indtaste dit foretrukne nye tastetryk.
    • Hvis du vil ændre outputtype fra et tastetryk til et klik på en af museknapperne, skal du vælge Mere og derefter Venstre museknap eller Højre museknap.
  5. Hvis du vælger et tastetryk, der allerede er i brug, overskrives og erstattes tastetrykket fra den anden overlejring.

Tip! Du kan kun vælge at tilknytte enkeltvise tastetryk.

Opdater din appversion samt dine apptilladelser og -indstillinger

Installer appopdateringer

Hvis du får vist en notifikation med teksten "Tilgængelige opdateringer" nederst til højre på skærmen, skal du vælge Opdater eller Opdater alle.

Hvis du ikke får vist denne notifikation:

1. I hjørnet af skærmen skal du vælge applisten og derefter Pil op .
  2. Vælg Play Butik Google Play.
  3. Følg vejledningen på skærmen for at opdatere dine apps.

Du kan også konfigurere automatiske opdateringer af apps og Play Butik.

Skift tilladelser

Skift apptilladelser

Når du har installeret en Android-app, kan du bestemme, hvilke funktioner eller oplysninger appen må finde eller bruge. Dette kaldes tilladelser:

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. Vælg Google Play Butik i sektionen "Google Play Butik".
  4. Vælg Administrer Android-præferencer.
  5. Vælg Apps i sektionen "Enhed".
  6. På listen over apps skal du vælge en app og derefter Tilladelser.
  7. Aktivér eller deaktiver tilladelser.

Del eller ophæv deling af din lokation

Vigtigt! Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan du muligvis ikke vælge, om du vil dele din lokation.

Når du vælger at bruge Android-apps på din Chromebook, kan du vælge, om Google må få adgang til din lokation.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. Vælg Google Play Butik i sektionen "Google Play Butik".
  4. Vælg Administrer Android-præferencer.
  5. Aktivér eller deaktiver Lokation i sektionen "Personlig".
  6. Valgfrit: Du kan aktivere eller deaktivere adgangstilladelser til lokation for en bestemt app ved at vælge appen efterfulgt af Tilladelser. Aktivér eller deaktiver derefter Lokation.
Sikkerhedskopiér og synkroniser dine apps

Sikkerhedskopiér og gendan dine appdata

Chromebooks sikkerhedskopierer og gendanner som standard Android-appdata automatisk. På denne måde kan du gendanne dine Android-appdata, hvis du skifter til en ny Chromebook.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du sikkerhedskopiering og gendannelse:

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. Vælg Google Play Butik i sektionen "Google Play Butik".
  4. Vælg Administrer Android-præferencer.
  5. Aktivér eller deaktiver Sikkerhedskopiér data i sektionen "Personlig".

Tip! Hvis synkronisering er deaktiveret på din Chromebook, men sikkerhedskopiering og gendannelse er aktiveret, kan enheden stadig sikkerhedskopiere dine Android-apps. Hvis du har mere end én Chromebook, synkroniseres dine Android-apps og deres data dog muligvis ikke fuldstændigt på dine andre Chromebooks.

Synkroniser dine apps på flere Chromebooks

Din Chromebook synkroniserer som standard de Android-apps, du har på din Chromebook, med dine øvrige Chromebooks. Hvis din Chromebook ikke synkroniserer dine apps, skal du tjekke dine synkroniseringsindstillinger og vælge Synkroniser alt eller aktivere appsynkronisering. Få flere oplysninger om, hvordan du skifter indstillinger for synkronisering.

Se, hvordan ChromeOS håndterer dine Android-appdata

Android-apps kan finde følgende

• Apps kan downloade filer til og læse filer fra det sted, hvor din Chromebook opbevarer downloads. Du kan ændre denne indstilling ved gå til tilladelsessiden for en app og derefter deaktivere Lagerplads.
  • Nogle Android-apps, der har adgangstilladelse til din lokation, anvender muligvis også Bluetooth på din Chromebook.
  • Hvis du bruger privat browsing, men klikker på et link i en app, åbnes linket på en almindelig browserfane og ikke på en privat browserfane.
  • Hvis du deaktiverer Google Play Butik på din Chromebook, ryddes dine Android-appdata og -indstillinger fra din enhed.
  • Du kan gennemgå andre privatlivsindstillinger for Android-apps og sikkerhedsindstillinger, som er relevante ved brug af Android-apps. Nogle af disse indstillinger vises eller anvendes muligvis ikke på din Chromebook.

Google kan finde følgende

Når du tilvælger at bruge Google Play Butik, sender nogle systemapps og -funktioner muligvis oplysninger til Google om din brug af disse apps.

Hvis du tilvælger at sende Google data om brugen og effektiviteten af din Chromebook, modtager Google diagnosticerings- og brugsdata om din appaktivitet. Google modtager også nedbrudsrapporter. Nedbrudsrapporter, som Chrome sender til Google, indeholder muligvis også følsomme oplysninger om dine Android-apps.

Udviklere: Optimer Android-apps til Chromebooks

Se, hvordan du optimerer dine Android-apps, så de fungerer bedre på Chromebooks.