Åtgärda inloggningsproblem

Om du inte kan logga in med ett Google-konto på Chromebook kan du försöka åtgärda problemet med hjälp av anvisningarna nedan.

Åtgärda problem med e-postadressen eller lösenordet

Välj det felmeddelande som visas:

Det gick inte att verifiera lösenordet eller Det gick inte att hitta Google-kontot eller Fel lösenord. Försök igen.

• Kontrollera att du har angett rätt användarnamn och lösenord för Google-kontot.
  • Kontrollera att Chromebook är ansluten till internet med en stabil anslutning.
  • Om du nyligen har ändrat lösenordet kan du testa att logga in med det gamla lösenordet.
  • Om du inte använder en e-postadress med @gmail.com kontrollerar du att du har angett den fullständiga e-postadressen som användarnamn. Exempel: någon@exempel.com.

Besök accounts.google.com/signin/recovery om du har glömt användarnamnet eller lösenordet.

Användarnamnet eller lösenordet kan inte verifieras på det aktuella nätverket

Meddelandet visas när Chromebook inte har en stabil Wi-Fi-anslutning. Testa något av följande:

Få behörighet att logga in

Om meddelandet Du har inte behörighet att logga in visas måste Chromebook-enhetens ägare ge dig behörighet att logga in. Du kan även surfa som gäst.

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan ber du administratören om behörighet att logga in.

Tips! Läs mer om hur du tar reda på vem som äger en Chromebook

Aktivera nätverket

Om meddelandet Starta en gästsession för att aktivera nätverket visas måste du ansluta till ett Wi-Fi-nätverk innan du kan logga in.

1. Logga ut från Chromebook om du inte redan har gjort det.
  2. Välj Surfa som gäst på inloggningsskärmen.
  3. Anslut till ett nätverk genom att följa anvisningarna på skärmen.

Om felmeddelandet visas igen testar du att ansluta till ett annat nätverk.

Få mer hjälp

Om det inte hjälpte att följa anvisningarna ovan testar du dessa felsökningssteg.

Besök accounts.google.com/signin/recovery om du har glömt användarnamnet eller lösenordet.

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kontaktar du administratören om du behöver mer hjälp.