Inlogproblemen oplossen

Als je problemen hebt met inloggen op je Chromebook met je Google-account, probeer je de onderstaande stappen.

Problemen met je e-mailadres of wachtwoord oplossen

Kies de foutmelding die wordt weergegeven:

'Je wachtwoord kan niet worden geverifieerd', 'Kan je Google-account niet vinden' of 'Wachtwoord onjuist. Probeer het opnieuw.'
  • Controleer of je de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord hebt ingevoerd voor je Google-account.
  • Controleer of je Chromebook een goede verbinding met internet heeft.
  • Als je je wachtwoord onlangs hebt gewijzigd, probeer je in te loggen met je oude wachtwoord.
  • Als je geen e-mailadres gebruikt dat eindigt op @gmail.com, zorg je ervoor dat je je volledige e-mailadres invult als gebruikersnaam. Bijvoorbeeld: iemand@example.com.

Als je je gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten, ga je naar accounts.google.com/signin/recovery voor ondersteuning.

Een melding dat je gebruikersnaam of wachtwoord niet in het huidige netwerk kan worden geverifieerd

Deze melding wijst erop dat de wifi-verbinding van je Chromebook onvoldoende is. Probeer deze opties:

'Je account is mogelijk verwijderd of uitgeschakeld'

Je moet een ander account gebruiken om in te loggen op je Chromebook. Meer informatie over de reden waarom je account mogelijk is verwijderd of uitgeschakeld.

Toestemming krijgen om in te loggen

Als er een melding wordt weergegeven dat je geen toestemming hebt om in te loggen, moet je de eigenaar van de Chromebook vragen je toestemming te geven om in te loggen. Je kunt de Chromebook ook gebruiken als gast.

Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, vraag je je beheerder je toestemming te geven om in te loggen.

Je netwerk activeren

Als er een melding wordt weergegeven dat je een gastsessie moet starten voordat je inlogt om het netwerk te activeren, moet je verbinding maken met een wifi-netwerk voordat je kunt inloggen.

1. Log uit van je Chromebook (als je dat niet al had gedaan).
  2. Klik op Gebruiken als gast in het inlogscherm.
  3. Volg de stappen op het scherm om verbinding te maken met een netwerk.

Als je de foutmelding weer ontvangt, probeer je verbinding te maken met een ander netwerk.

Meer ondersteuning vinden

Als je het probleem niet kunt oplossen met de bovenstaande stappen, probeer je deze stappen voor probleemoplossing.

Als je je gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten, ga je naar accounts.google.com/signin/recovery.

Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, neem je contact op met je beheerder voor meer hulp.