Zooma in eller förstora Chromebook-skärmen

Om du vill att objekt på skärmen ska synas bättre på Chromebook kan du ändra skärmupplösningen, zooma in eller förstora skärmen.

Förstora eller förminska en sida

Du kan göra sidan du läser större eller mindre utan att annat på skärmen påverkas.

• Förstora sidan: Tryck på Ctrl och plus .
  • Förminska sidan: Tryck på Ctrl och minus .
  • Återställa förstoringsgraden: Tryck på Ctrl + 0.

Du kan även göra alla sidor större eller ändra teckenstorleken.

Göra allt på skärmen större eller mindre

Du kan göra allt på skärmen större eller mindre, även appraden och flikarna, genom att ändra skärmupplösningen.

• Förstora genom att minska upplösningen: Tryck på Ctrl + Skift och plus .
  • Förminska genom att öka upplösningen: Tryck på Ctrl + Skift och minus .
  • Återställa upplösningen: Tryck på Ctrl + Skift + 0.

Obs! På en pekskärm trycker du länge på ett område med två fingrar. Sedan särar du på fingrarna för att zooma in eller nyper ihop dem för att zooma ut.

Förstora skärmen

Du kan zooma in en del av skärmen som om du använde ett förstoringsglas.

Förstora hela skärmen

Du kan snabbt förstora hela skärmen genom att trycka på Ctrl + Sök  + m eller på Ctrl + Appstartaren + m.

1. Välj klockan nere till höger. Du kan även trycka på Alt + Skift + s.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Avancerat längst ned.
  4. Välj Hantera tillgänglighetsfunktioner under Tillgänglighet.
  5. Välj Aktivera helskärmsförstorare under Skärm.
  6. Välj nedåtpilen vid Zoomnivå för helskärmsförstorare och välj zoomnivå.

Tips!

• Du kan flytta den förstorade vyn genom att trycka på Ctrl + Alt + uppåtpil , nedåtpil , vänsterpil eller högerpil  .
  • På en pekskärm kan du flytta den förstorade vyn med två fingrar när du använder helskärmsförstoring.

Förstora en del av skärmen

Det förstorade området visas i skärmens övre tredjedel. Därunder ser skärmen ut som vanligt. Du kan snabbt förstora övre delen av skärmen genom att trycka på Ctrl + Sök + d. Du kan även trycka på Ctrl + Appstartaren + d.

1. Välj klockan nere till höger. Du kan även trycka på Alt + Skift + s.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Avancerat längst ned.
  4. Välj Hantera tillgänglighetsfunktioner under Tillgänglighet.
  5. Aktivera Aktivera dockad skärmförstorare under Skärm.
  6. Välj nedåtpilen vid Zoomnivå för dockad skärmförstorare och välj zoomnivå.
  7. Det förstorade området visas överst på skärmen. Du kan ändra vad som förstoras genom att flytta markören.

Obs! När du skriver nedtill på skärmen visas det du skriver förstorat högst upp.

Ändra förstoringsgrad eller flytta vyn

• Öka förstoringen: Tryck på Ctrl + Alt + Öka ljusstyrkan . Du kan även trycka på Ctrl + Alt och scrolla uppåt med två fingrar på styrplattan.
  • Minska förstoringen: Tryck Ctrl + Alt + Minska ljusstyrkan . Du kan även trycka på Ctrl + Alt och scrolla nedåt med två fingrar.
  • Flytta den förstorade vyn: Flytta markören dit du vill. Du kan även flytta mellan objekt på skärmen genom att trycka på tabb.

Obs! På en pekskärm trycker du länge på ett område med två fingrar. Sedan ändrar du förstoringsnivån genom att sära på fingrarna för att zooma in eller nypa ihop dem för att zooma ut.