Zooma in eller förstora Chromebook-skärmen

Du kan ändra skärmupplösningen, zooma in eller förstora skärmen så att det blir lättare att hitta objekt på Chromebook-skärmen.

Förstora eller förminska en sida

Du kan göra sidan du läser större eller mindre utan att annat på skärmen påverkas.
  • Göra sidan större: Tryck på Ctrl och +.
  • Göra sidan mindre: Tryck på Ctrl och -.
  • Återställa förstoringsgraden: Tryck på Ctrl + 0.

Göra allt på skärmen större eller mindre

Du kan göra allt på skärmen större eller mindre, även appraden och flikarna, genom att ändra skärmupplösningen.
  • Förstora genom att minska upplösningen: Tryck på Ctrl + Skift och +.
  • Förminska genom att öka upplösningen: Tryck på Ctrl+Skift och -.
  • Återställa upplösningen: Tryck på Ctrl + Skift + 0.
Tips! Du trycka länge på ett område på pekskärmen med två fingrar och sedan öppna fingrarna för att zooma in eller nypa ihop fingrarna för att zooma ut.

Förstora skärmen

Du kan zooma in en del av skärmen som om du använde ett förstoringsglas.

Förstora hela skärmen

Du kan snabbt förstora hela skärmen genom att trycka på Ctrl + Sök + m eller tryck på Ctrl + Appstartaren + m.
Så här hanterar du skärmförstoring:
  1. Välj klockan längst ned till höger.
    • Eller tryck på Alt + Skift + s.
  2. Välj Inställningar  följt av Tillgänglighet.
  3. Aktivera helskärmsförstoraren under Skärm.
  4. Välj hur du vill navigera på den förstorade skärmen.
    • Navigera kontinuerligt: Aktivera Flytta skärmen kontinuerligt när muspekaren rör sig.
    • Låt muspekaren vara centrerad: Aktivera Flytta skärmen med muspekaren centrerad.
    • Flytta skärmen när muspekaren når kanten: Aktivera Flytta skärmen när muspekaren når skärmens kanter.
  5. Välj nedåtpilen vid Zoomnivå för helskärmsförstorare och välj zoomnivå.
Tips!
  • Du kan flytta den förstorade vyn genom att trycka på Ctrl + Alt + uppåtpil , nedåtpil , vänsterpil eller högerpil . Du kan även flytta mellan objekt på skärmen genom att trycka på Tabb.
  • På en pekskärm kan du flytta den förstorade vyn med två fingrar när du använder helskärmsförstoring.

Förstora en del av skärmen

Det förstorade området visas högst upp på skärmen. Standardskärmen visas under. Du kan förstora övre delen av skärmen genom att trycka på Ctrl + Sök + d eller trycka på Ctrl + Appstartaren + d.
  1. Välj klockan längst ned till höger.
    • Eller tryck på Alt + Skift + s.
  2. Välj Inställningar  följt av Tillgänglighet.
  3. Aktivera Dockad skärmförstoring under Skärm.
  4. Välj nedåtpilen vid Zoomnivå för dockad skärmförstorare och välj zoomnivå.
  5. Om du vill ändra den del som är förstorad flyttar du markören eller trycker på Tabb.
Tips! När du skriver nedtill på skärmen zoomas den övre delen av skärmen in.

Ändra förstoringsgrad

• Öka förstoringen: Tryck på Ctrl + Alt + Öka ljusstyrkan  .
    • Du kan även trycka på Ctrl + Alt och scrolla uppåt med två fingrar på styrplattan.
  • Minska förstoringen: Tryck Ctrl + Alt + Minska ljusstyrkan  .
    • Du kan även trycka på Ctrl + Alt och scrolla nedåt med två fingrar.