Lähentäminen ja kohteiden suurentaminen Chromebookin näytöllä

Voit vaihtaa Chromebookin näytön resoluutiota sekä lähentää tai suurentaa näyttöä löytääksesi kohteita helpommin.

Sivun suurentaminen tai pienentäminen

Voit tehdä katselemastasi sivusta suuremman tai pienemmän ja pitää muut näytön osat samankokoisina.
  • Sivun suurentaminen: Paina Ctrl ja +.
  • Sivun pienentäminen: Paina Ctrl ja -.
  • Zoomauksen nollaus: Paina Ctrl ja 0.

Kaiken näytöllä olevan sisällön suurentaminen ja pienentäminen

Voit suurentaa tai pienentää kaikkia näytöllä olevia kohteita (mukaan lukien sovellusriviä ja välilehtiä) vaihtamalla näytön resoluutiota.
  • Näytön suurentaminen (resoluution vähentäminen): Paina Ctrl ja Vaihto ja +.
  • Näytön pienentäminen (resoluution lisääminen): Paina Ctrl ja Vaihto ja -.
  • Resoluution nollaus: Paina Ctrl ja Vaihto ja 0.
Vinkki: Kosketusnäytöllä voit koskettaa aluetta pitkään kahdella sormella ja lähentää sen jälkeen nipistämällä ulospäin tai loitontaa tuomalla sormet yhteen.

Näytön suurentaminen

Voit lähentää näytön osia aivan kuin käyttäisit suurennuslasia.

Koko näytön suurentaminen

Voit suurentaa koko näytön nopeasti painamalla Ctrl + Haku + m taiCtrl + Käynnistysohjelma + m.
Näytön suurennuksen käyttäminen:
  1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
    • Voit myös painaa Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Laita Näyttö-kohdassa Koko näytön suurennus päälle.
  4. Valitse, miten haluat liikkua suurennetulla näytöllä.
    • Jatkuva siirtyminen: Laita päälle Siirrä näyttöä jatkuvasti hiiren liikkuessa.
    • Hiiren pitäminen keskellä: Laita päälle Siirrä näyttöä pitäen hiiren näytön keskiosassa.
    • Näytön siirtäminen hiiren koskiessa reunaa: Laita päälle Siirrä näyttöä, kun hiiri koskee näytön reunoja .
  5. Valitse zoomaustaso klikkaamalla Koko näytön zoomauksen taso ‑valinnan kohdalta alanuolta .
Vinkkejä:
  • Voit liikkua näytölläpainamalla Ctrl + Alt + ylös , alas, vasen tai oikea . Voit myös painaa sarkainta siirtyäksesi kohteesta toiseen näytöllä.
  • Jos käytät koko näytön lähennystilaa kosketusnäytöllä, voit liikkua näytöllä kahdella sormella.

Suurenna näytön osa

Suurennettu osio näkyy näytön yläreunassa. Oletusnäyttö näkyy sen alapuolella. Jos haluat suurentaa näytön yläreunan, paina Ctrl + Haku + d tai Ctrl + Käynnistysohjelma + d.
  1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
    • Voit myös painaa Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Saavutettavuus.
  3. Laita Näyttö-kohdassa Kiinnitetty suurennus päälle
  4. Valitse zoomaustaso klikkaamalla Kiinnitetyn zoomauksen taso ‑valinnan kohdalta alanuolta .
  5. Voit vaihtaa suurennettua kohtaa siirtämällä hiiren kohdistinta tai painamalla sarkainta.
Vinkki: Kun kirjoitat näytön alaosassa, teksti näkyy lähennettynä näytön yläosassa.

Suurennustason muuttaminen

• Suurennuksen lisääminen: Paina Ctrl + Alt + kirkkauden lisäys .
    • Voit myös painaa Ctrl + Alt ja vierittää kosketuslevyllä ylöspäin kahdella sormella.
  • Suurennuksen vähentäminen: Paina Ctrl + Alt + kirkkauden vähennys .
    • Voit myös painaa Ctrl + Alt ja vierittää alaspäin kahdella sormella.