Verbindingsproblemen oplossen

Als je op je Chromebook geen verbinding kunt maken met internet, probeer je de onderstaande stappen. Test je Chromebook na elke stap om te zien of het probleem is opgelost.

Als je nog steeds problemen ondervindt nadat je deze stappen hebt uitgevoerd, neem je contact op met de fabrikant van je Chromebook.

Kan geen verbinding maken met wifi

1. Check of wifi aanstaat.
  2. Check of het netwerk waarmee je verbinding wilt maken, werkt met je Chromebook.

Kan geen verbinding maken met andere netwerken

Problemen bij verbinding maken met bedrade netwerken
  • Check of je Chromebook is verbonden met de router via een werkende ethernetkabel of USB-adapter.
  • Selecteer rechtsonder de tijd. Als je Chromebook goed is aangesloten, zie je Verbonden met ethernet .
  • Sluit een andere computer aan op de router. Als deze correct verbinding kan maken, moet je misschien een andere kabel of USB-ethernetadapter gebruiken.
Problemen bij verbinding maken met mobiele netwerken (Verenigde Staten)
  1. Check of je Chromebook verbinding kan maken met mobiele netwerken en of je verbinding aanstaat.
  2. Start je Chromebook opnieuw op.
  3. Check of het T-Mobile- of Verizon Wireless-netwerk aanstaat. Bel je mobiele provider als je problemen ondervindt bij het maken van verbinding.

Je kunt ook proberen tussen mobiele providers te schakelen:

1. Log in op je Chromebook als gast.
  2. Druk op Ctrl + Alt + T om een terminalvenster te openen.
  3. Typ deze opdracht: modem_set_carrier Generic UMTS
  4. Druk op Enter.
  5. Typ exit en druk nog een keer op Enter.
  6. Zet de Chromebook uit.
  7. Plaats een simkaart van een andere mobiele provider.
  8. Zet de Chromebook aan.

Als je wilt terugschakelen naar Verizon, open je een terminalvenster en typ je deze opdracht:

modem_set_carrier Verizon Wireless

Als je wilt terugschakelen naar T-Mobile, open je een terminalvenster en typ je deze opdracht:

modem_set_carrier T-Mobile

Problemen bij verbinding maken met mobiele netwerken (buiten de Verenigde Staten)
  1. Check of je Chromebook verbinding kan maken met mobiele netwerken en of je verbinding aanstaat.
  2. Start je Chromebook opnieuw op.
  3. Check of je simkaart is geactiveerd. Als je nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met je provider.
  4. Je hebt misschien een pincode nodig om je simkaart te ontgrendelen. Als je de pincode niet weet, bel je je provider of gebruik je mobiele dataroaming.
Problemen bij verbinding maken met captiveportal-netwerken waarvoor inloggen is vereist
Je apparaat kan problemen ondervinden met de internetverbinding als het netwerk dat je gebruikt, vereist dat je inlogt en een overeenkomst accepteert om internet te gebruiken. Deze overeenkomst wordt een captiveportal-inlogpagina genoemd.
  • Vind de inlogpagina van het netwerk: Browse op http://-websites zoals http://www.gstatic.com/generate_204 die misschien worden omgeleid naar de landingspagina van het netwerk.
    • Tips:
    • Geef URL's op die beginnen met http:// (en niet met https).
    • Gebruik een privévenster (Ctrl + Shift + n) als je beheerder dit toestaat.
    • Zet extensies uit: Als je de inlogpagina van het netwerk niet kunt vinden, zet je alle extensies uit die je in Chrome hebt geïnstalleerd. Meer informatie over hoe je extensies verwijdert
    • Doe het volgende als je het inlogproces kunt afronden, maar nog steeds niet online kunt gaan:
      • Verbreek de verbinding met het netwerk en maak opnieuw verbinding.
      • Gebruik je telefoon of een ander apparaat om te checken of je verbinding kunt maken met het netwerk. Als je niet kunt inloggen vanaf een ander apparaat, is er misschien een probleem met het netwerk.
      • Vraag de eigenaar van het netwerk of het netwerk internettoegang biedt.