Säkerhetskopiera foton från kameran

Du kan ladda upp, visa och säkerhetskopiera dina foton från ett SD-kort eller en USB-enhet med Google Foto. Om dina foton är på en Android-enhet, iPhone eller iPad kan du säkerhetskopiera dem till Google Foto direkt från enheten.

Steg 1: Anslut till Chromebook

1. Logga in på Chromebook.
  2. Om du vill säkerhetskopiera foton på ett SD-kort tar du ut kortet ur kameran.
  3. Sätt in SD-kortet i SD-kortplatsen på Chromebook. Om det är en USB-enhet sätter du in den i USB-porten.

Tips! Om du inte vet vilken ingång som är SD-kortplatsen kontaktar du Chromebook-tillverkaren. Alla Chromebook-modeller har inte en SD-kortplats.

Steg 2: Säkerhetskopiera foton

1. Installera Google Foto-appen för Android från Google Play Butik på din Chromebook. Läs mer om hur du installerar Android-appar.
    • Om alternativet Vill du ge Foto åtkomst till foton, mediefiler och andra filer på enheten? visas:
      1. Välj Tillåt.
      2. Välj Aktivera säkerhetskopiering under Säkerhetskopiera och synkronisera.
    • Om alternativet Säkerhetskopiera och synkronisera inte visas:
      1. Välj profilbilden eller initialen uppe till höger.
      2. Välj Inställningar för Foto följt av Säkerhetskopiera och synkronisera.
      3. Aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.
  2. Välj På enheten i navigeringsfältet till vänster.
  3. Välj den mapp du vill säkerhetskopiera.
  4. Aktivera Säkerhetskopiera och synkronisera.

Tips! Dina säkerhetskopierade foton visas i Google Foto och räknas in i lagringsutrymmet i Google Drive. Läs mer om hur Google Drive och Google Foto fungerar tillsammans.