Sikkerhetskopier bilder fra kameraet ditt

Du kan laste opp, se og sikkerhetskopiere bilder fra SD-kort og USB-enheter med Google Foto. Hvis bildene dine er på en Android-enhet, iPhone eller iPad, kan du sikkerhetskopiere bildene dine til Google Foto direkte fra enheten.

Trinn 1: Koble til Chromebooken

1. Logg på Chromebook.
  2. For å sikkerhetskopiere bilder på et SD-kort, ta kortet ut av kameraet.
  3. Sett inn SD-kortet i SD-kortsporet på Chromebooken. Hvis det er en USB-enhet du har, setter du den inn i USB-porten.

Tips: Hvis du ikke vet hvilket spor som er SD-kortsporet, kan du kontakte produsenten av Chromebooken. Ikke alle Chromebook-enheter har SD-kortspor.

Trinn 2: Sikkerhetskopier bilder

1. Installer Google Foto-appen for Android i Google Play-butikken på Chromebooken. Finn ut hvordan du installerer Android-apper.
    • Hvis du ser alternativet «Gi Foto tilgang til bilder, medier og filer på enheten din», gjør du følgende:
      1. Velg Tillat.
      2. Velg Slå på sikkerhetskopiering under «Sikkerhetskopiering og synkronisering».
    • Hvis du ikke ser alternativet «Sikkerhetskopiering og synkronisering», gjør du følgende:
      1. Velg profilbildet ditt eller forbokstaven din øverst til høyre.
      2. Velg Innstillinger for Foto og så Sikkerhetskopiering og synkronisering.
      3. Slå på Sikkerhetskopiering og synkronisering.
  2. Velg På enheten på navigasjonsraden til venstre.
  3. Velg mappen du vil sikkerhetskopiere.
  4. Slå på Sikkerhetskopiering og synkronisering.

Tips: De sikkerhetskopierte bildene dine vises i Google Foto og bruker lagringskvoten din i Google Disk. Finn ut hvordan Google Disk og Google Foto fungerer sammen.