Een back-up van foto's op je camera maken

Met Google Foto's kun je foto's vanaf een SD-kaart of USB-apparaat uploaden, bekijken en er een back-up van maken. Als je foto's beschikbaar zijn op een Android-apparaat, iPhone of iPad, kun je rechtstreeks vanaf het apparaat een back-up van je foto's maken in Google Foto's.

Stap 1: Maak verbinding met je Chromebook

1. Log in op je Chromebook.
  2. Als je een back-up van foto's op een SD-kaart wilt maken, verwijder je de kaart uit je camera.
  3. Plaats de SD-kaart in de SD-kaartsleuf van je Chromebook. Als het een USB-apparaat is, sluit je het aan op de USB-poort.

Tip: Als je niet weet welke sleuf de SD-kaartsleuf is, neem je contact op met de fabrikant van je Chromebook. Niet alle Chromebooks hebben een SD-kaartsleuf.

Stap 2: Maak een back-up van foto's

1. Installeer de Android-app voor Google Foto's via de Google Play Store op je Chromebook. Meer informatie over hoe je Android-apps installeert
    • Als je de optie 'Foto's toegang geven tot foto's, media en bestanden op je apparaat' ziet:
      1. Selecteer Toestaan.
      2. Ga naar Back-up en synchronisatie en selecteer Back-up aanzetten.
    • Als je de optie Back-up en synchronisatie niet ziet:
      1. Selecteer rechtsboven je profielfoto of initiaal.
      2. Selecteer Instellingen voor Foto's en dan Back-up en synchronisatie.
      3. Zet Back-up en synchronisatie aan.
  2. Selecteer Op apparaat in de navigatiebalk links.
  3. Selecteer de map waarvan je een back-up wilt maken.
  4. Zet Back-up en synchronisatie aan.

Tip: Je foto's waarvan een back-up is gemaakt, worden weergegeven in Google Foto's en toegevoegd aan je Google Drive-opslaglimiet. Meer informatie over hoe Google Drive en Google Foto's samenwerken