Een back-up maken van foto's op uw camera of telefoon

Als u foto's wilt uploaden van een SD-kaart, camera of mobiel apparaat, kunt u deze opslaan in Google Drive in plaats van op de harde schijf van uw Chromebook. Wanneer u Google Drive gebruikt, kunt u uw foto's bekijken en bewerken op uw Chromebook of telefoon.

Stap 1: Verbinding maken met uw Chromebook

Camera: Plaats de SD-kaart

1. Log in op uw Chromebook.
  2. Verwijder de SD-kaart uit uw camera.
  3. Plaats de SD-kaart in de SD-kaartsleuf van uw Chromebook.

Opmerking: Neem contact op met de fabrikant van de Chromebook als u niet weet welke sleuf de SD-kaartsleuf is. Niet alle Chromebooks hebben een SD-kaartsleuf.

Telefoon: Sluit de telefoon aan met een USB-kabel

Opmerking: U heeft een USB-kabel nodig om uw telefoon op uw Chromebook aan te sluiten. Een twee-pins USB-kabel die uitsluitend is bedoeld voor opladen, is niet geschikt.
  1. Log in op uw Chromebook.
  2. Sluit de USB-kabel aan op uw Chromebook en vervolgens op uw telefoon.

Stap 2: Een back-up van foto's maken

1. De app Bestanden Pictogram van de Bestanden-app wordt geopend op uw Chromebook.
  2.  Klik op Importeren Importeren.
  3. Uw Chromebook vindt automatisch foto's die u nog niet heeft opgeslagen in Google Drive. Soms kan deze scan even duren.
  4. Klik in het venster dat wordt geopend op Back-up maken.
  5. U ziet Import voltooid Cloudimport voltooid wanneer de Chromebrook een back-up van uw foto's heeft gemaakt.

Als de app Bestanden niet automatisch wordt geopend:

1. Klik in de hoek van het scherm op Launcher Launcher en dan pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  2. Klik op Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  3. Klik op de naam van uw SD-kaart of telefoon en open vervolgens de DCIM-map.

Uw foto's zoeken

Nadat u een back-up van uw foto's heeft gemaakt, kunt u ze op twee plaatsen vinden:

Foto's die aan Google Drive zijn toegevoegd, kunnen worden gebruikt met Google Foto's, inclusief in animaties en albums. Omdat deze foto's zijn toegevoegd aan Google Drive, gebruiken ze opslagruimte, in tegenstelling tot foto's die zijn geüpload naar Google Foto's. Meer informatie over hoe Google Drive en Google Foto's samenwerken.