Herstellen na een malware-aanval op een site

Soms stuurt een link of e-mail u door naar een frauduleuze site die uw Chrome-browser vergrendelt. Dit soort sites, die ook wel 'afperssites' of 'malwaresites' worden genoemd, willen u laten geloven dat u moet betalen om uw computer te kunnen blijven gebruiken. Dat is echter niet waar.

Volg deze stappen om Chrome te ontgrendelen en uw Chromebook gewoon te blijven gebruiken.

Chrome ontgrendelen

1. Kies uw Chromebook in deze lijst en volg de instructies om uw Chromebook te resetten.
    Opmerking: Als uw Chromebook niet wordt weergegeven, drukt u op Vernieuwen + Aan/uit op uw toetsenbord.
  2. Log in op uw Chromebook.
  3. Open Chrome Chrome. Er wordt een herstelvenster geopend.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op . Het venster wordt gesloten.
    Belangrijk: Klik NIET op Herstellen. Als u op Herstellen klikt, wordt de schadelijke webpagina weer geopend en wordt Chrome opnieuw vergrendeld.
  5. Ga naar een aantal websites om te controleren of Chrome correct werkt.

Als u deze stappen exact heeft gevolgd maar Chrome nog steeds is vergrendeld, herstelt u uw Chromebook.

Tip: Veilig surfen op internet

Ontdek hoe u uw apparaten en persoonlijke gegevens veilig kunt houden wanneer u online surft.