Er kan geen verbinding worden gemaakt met het netwerk op het Chrome-apparaat

Je Chrome-apparaat kan momenteel geen verbinding maken met internet om het configuratieproces te voltooien. Bekijk de onderstaande tips voor probleemoplossing en neem contact op met ons supportteam als je nog steeds problemen ondervindt.

1. Controleer of het netwerk waarmee je verbinding hebt correct is geconfigureerd en toegang heeft tot internet.
  2. Probeer het apparaat te verbinden met een ander netwerk.
  3. Als deze oplossingen niet werken, kun je de gastmodus activeren via de link op het vorige scherm om tools voor netwerkdiagnose te gebruiken.
Ondersteunde netwerken:

Chrome-apparaten ondersteunen de meest voorkomende typen wifi-netwerken, waaronder de volgende:

• Standaard: 802.11a/b/g/n en 802.11ac voor Chromebooks met een AC-router
  • Beveiliging: WEP, WPA/WPA2, EAP-TLS, EAP-TTLS, EAP-PEAP en TKIP

Netwerken waarvoor inloggen is vereist

Als het netwerk dat je gebruikt een captive portal heeft of vereist dat je inlogt en een overeenkomst accepteert voor toegang tot internet, kan op het apparaat een probleem optreden als verbinding met internet wordt gemaakt. Probeer de eerste configuratie van je Chrome-apparaat te voltooien via een ander netwerk en maak weer verbinding met het gewenste netwerk voordat je inlogt.

Als je nog steeds problemen ondervindt, ga je naar het Helpcentrum van Chromebooks op een ander apparaat dat wel internettoegang heeft en bekijk je de opties om contact op te nemen met support: https://support.google.com/chromebook/#contact=1.

Je kunt ook contact opnemen met support via deze telefoonnummers:
  • Verenigde Staten: 1-855-317-4935, 24 uur per dag, zeven dagen per week
  • Duitsland: 08007235105, 9:00-17:00 uur (maandag t/m zaterdag)
  • Frankrijk: 0805 541 040, 9:00-17:00 uur (maandag t/m zaterdag)
Geavanceerde Help voor Google Cloud-netwerkbeheerders:

Je kunt ook contact opnemen met Google Cloud-support: https://support.google.com/chrome/a/#contact=1.

• Verenigde Staten: 1-877-355-5787
  • Internationaal: +1-646-257-4500

Als je alle bovenstaande opties hebt geprobeerd en andere apparaten wel verbinding krijgen met het netwerk maar Chrome-apparaten niet, moet je controleren of je de hostnamen in Een toelatingslijst met hostnamen instellen op de toelatingslijst hebt gezet.