Kan Chrome-apparaat niet verbinden met het netwerk

Uw Chrome-apparaat kan momenteel geen verbinding maken met internet om het configuratieproces te voltooien. Bekijk de onderstaande tips voor het oplossen van problemen en neem contact op met ons supportteam als u nog steeds problemen ondervindt.

1. Controleer of het netwerk waarmee u bent verbonden, correct is geconfigureerd en toegang heeft tot internet.
  2. Probeer het apparaat te verbinden met een ander netwerk.
  3. Als deze oplossingen niet werken, kunt u de gastmodus activeren via de link op het vorige scherm om tools voor netwerkdiagnose te gebruiken.
Ondersteunde netwerken:

Chrome-apparaten ondersteunen de meest voorkomende typen wifi-netwerken, waaronder de volgende:

• Standaard: 802.11a/b/g/n en 802.11ac voor Chromebooks met een AC-router
  • Beveiliging: WEP, WPA/WPA2, EAP-TLS, EAP-TTLS, EAP-PEAP en TKIP

Netwerken waarvoor inloggen is vereist

Als het netwerk dat u gebruikt een captive portal heeft of vereist dat u inlogt en een overeenkomst accepteert voor toegang tot internet, kan op uw apparaat een probleem optreden wanneer verbinding met internet wordt gemaakt. Probeer de eerste configuratie van uw Chrome-apparaat te voltooien via een ander netwerk en maak weer verbinding met het gewenste netwerk voordat u inlogt.

Als u nog steeds problemen ondervindt, gaat u naar het Helpcentrum van Chromebook op een ander apparaat dat wel internettoegang heeft en bekijkt u de opties om contact op te nemen met support: https://support.google.com/chromebook/#contact=1.

Support is ook beschikbaar op deze telefoonnummers:
  • Verenigde Staten: 1-855-317-4935, 24 uur per dag, zeven dagen per week
  • Duitsland: 08007235105, 9:00-17:00 uur (maandag t/m zaterdag)
  • Frankrijk: 0805 541 040, 9:00-17:00 uur (maandag t/m zaterdag)
Geavanceerde Help voor Google Cloud-netwerkbeheerders:

U kunt ook contact opnemen met Google Cloud-support: https://support.google.com/chrome/a/#contact=1.

• Verenigde Staten: 1-877-355-5787
  • Internationaal: +1-646-257-4500

Als u alle bovenstaande opties heeft geprobeerd en andere apparaten wel kunt verbinden met uw netwerk, maar Chrome-apparaten niet, controleer dan of u de hostnamen die worden vermeld in Een witte lijst met hostnamen instellen op de witte lijst heeft gezet.