Kameraominaisuuksien käyttö Chromebookilla

Voit käyttää Chromebookin kameraa videoiden kuvaamiseen tai kuvien ottamiseen, kuvien muokkaamiseen ja tulostamiseen ja dokumenttien skannaamiseen.

Valokuvan ottaminen, videon kuvaaminen ja dokumentin skannaaminen Chromebookilla

1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma .
  2. Avaa Kamera .
  3. Valitse näytön alaosasta haluamasi vaihtoehto:
    • Valitse Kuva ja sitten Ota kuva .
    • Valitse Muotokuva ja sitten Ota kuva .
    • Valitse Video ja sitten Aloita kuvaaminen .
    • Valitse Neliö ja sitten Ota kuva .
    • Valitse Skannaa ja sitten Dokumentti tai QR-koodi ja sitten Skannaa .

Video nopeutetulla kuvalla tai GIF-animaatio

Voit luoda Chromebookilla videon, jonka kuvaa on nopeutettu.

• Jos haluat luoda videon nopeutetulla kuvalla, valitse Video ja sitten Nopeutettu kuva.
  • Jos haluat luoda GIF-animaation, valitse Video ja sitten GIF.

Vinkki: Voit luoda GIF-animaation, joka kestää enintään 5 sekuntia. Lyhyemmät videot toimivat kuitenkin paremmin.

Lisätietoa nopeutetun kuvan videoista

Nopeutetun kuvan videot luodaan automaattisesti nopeuttamalla videota niin, että sen pituus on 15–30 sekuntia. Jos esimerkiksi kuvaat 100 sekunnin videon nopeutetulla kuvalla, sitä nopeutetaan nelinkertaisesti ja lopullinen video on 25 sekuntia pitkä. Nopeutetun kuvan alkuperäinen video voi olla miten pitkä tahansa. Parhaan tuloksen saat, kun liität Chromebookin virtalähteeseen.

Kuvien ja videoiden kuvaustavan muuttaminen

• Asetusten muuttaminen: Valitse Asetukset . Muuta ruudukon kokoa, ajastimen kestoa tai kameran resoluutiota.
  • Kuvan kääntäminen vasemmalta oikealle: Valitse Peilaus .
  • Kuvien suoristaminen ruudukoiden avulla: Valitse Ruudukko .
  • Kamerasta toiseen vaihtaminen: Valitse vasemmalta Vaihda kameraa .
    • Vinkki: Voit vaihtaa kameraa vain, jos olet liittänyt ulkoisen kameran tai jos Chromebookissasi on kaksi sisäänrakennettua kameraa.
  • Kuvien ottaminen ajastimella: Valitse Ajastin .
  • Kuvien ottaminen äänenvoimakkuuspainikkeilla: Kun Chromebook on tablettitilassa, voit ottaa kuvan painamalla äänenvoimakkuuden lisäys- tai vähennyspainiketta. Lue lisää tablettitilasta.
  • Kuvan ottaminen videon tallennuksen aikana: Kun kuvaat videota, valitse Ota kuvakaappaus videosta .
  • Tallennuksen keskeyttäminen: Voit keskeyttää tallennuksen ja jatkaa saman videon tallennusta myöhemmin.
    • Tärkeää: Kun keskeytät videon tallennuksen, Chromebook tallentaa videon, ellet poista sitä.
  • Panorointi, kallistus ja zoomaus kameralla: Valitse Panorointi, kallistus ja zoomaus .
    • Vinkki: Jos et näe tätä vaihtoehtoa, kamerasi ei tue panorointia, kallistusta ja zoomausta.
Kameran käyttö Google Assistantilla
Voit pyytää Google Assistantilta apua kuvien ottamiseen, videoiden kuvaamiseen ja dokumenttien skannaamiseen. Ota ensin Google Assistant käyttöön Chromebookilla. Sano sitten "Ok Google" ja jokin alla olevista komennoista.
Kameran avaaminen: "Launch my camera."
Kuvan ottaminen: "Take my picture."
Muotokuvan ottaminen: "Take a portrait photo."
Videon kuvaaminen: "Take a video."
Kuvien ja videoiden etsiminen ja tallentaminen
  • Kuvien ja videoiden etsiminen: Valitse uusin kuva tai video Kamera-sovelluksen  oikeasta alareunasta.
  • Uusien kuvien ja videoiden etsiminen: Avaa Tiedostot , valitse Omat tiedostot ja sitten Kamera. Voit löytää vanhemmat kuvat ja videot Lataukset-kansiosta. Lue lisää ladattujen tiedostojen tallentamisesta.
Kuvien muokkaaminen, poistaminen tai tulostaminen
  1.  Valitse kuva, jota haluat muokata.
    • Vinkki: Voit valita uusimman kuvan tai videon Kamera-sovelluksen  oikeasta alareunasta.
  2. Valitse vaihtoehto:
    • Kuvan nimen vaihtaminen: Valitse vasemmasta yläreunasta tiedostonimi. Tallenna uusi nimi painamalla Enter.
    • Kuvan rajaaminen tai kiertäminen: Valitse yläreunasta Rajaa ja kierrä .
    • Kuvan leveyden ja korkeuden muuttaminen: Valitse yläreunasta Skaalaa .
    • Kontrastin tai kirkkauden säätäminen: Valitse yläreunasta Valaistussuodattimet .
    • Muutosten kumoaminen tai tekeminen uudelleen: Valitse Kumoa  tai Tee uudelleen .
    • Kuvan poistaminen: Valitse yläreunasta Poista .
    • Kuvan tulostaminen: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää  Tulosta.

Vinkki: Lisää muokkausmahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi Google Kuvat, Pixlr Editor ja Sumo Paint.

Dokumentin skannaaminen

Tärkeää: Näin saat parhaan tuloksen:

• Käytä skannaamiseen ulkoista kameraa tai takakameraa jos mahdollista.
  • Skannaa dokumentti eri väristä taustaa vasten.
  • Linjaa kaikki dokumentin reunat kameran kehyksen sisään.
  • Skannaa hyvässä valaistuksessa.

Näin voit skannata yksittäisen sivun:

1. Avaa Kamera .
  2. Valitse alaosasta Skannaa ja sitten Dokumentti.
  3. Aseta skannattava dokumentti etsimen sisään.
  4. Kun se on havaittu, paina laukaisupainiketta .
  5. Voit tallentaa dokumentin valitsemalla Tallenna kuvana tai Tallenna PDF-muodossa.
    • Voit skannata uudelleen valitsemalla Uusi otos.

Näin voit skannata useita sivuja:

1. Avaa Kamera .
  2. Valitse alaosasta Skannaa ja sitten Dokumentti.
  3. Aseta ensimmäinen skannattava dokumentti etsimen sisään.
  4. Kun se on havaittu, paina laukaisupainiketta .
  5. Valitse tallentamisen sijaan Monisivu Multi-page.
  6. Toista vaiheet 3–5, kunnes jokainen sivu on skannattu.
    • Voit poistaa sivuja valitsemalla Roskakori .
  7. Voit tallentaa dokumentit valitsemalla Tallenna PDF-muodossa.
QR-koodin skannaaminen
  1. Avaa Kamera .
  2. Valitse alareunasta Skannaa ja sitten QR-koodi.
  3. Sijoita QR-koodi etsimeen.
    • Näet tunnistetun URL-osoitteen, tekstin tai Wi-Fi-yhteyskehotteen.
  4. Jos haluat käyttää koodia, napauta tekstiä tai URL-osoitetta.

Vinkkejä:

• Jos haluat skannata koodin valitsematta QR-koodien skannaustilaa, voit skannata sen suoraan etsimestä.
  • Tallenna kuvana ‐vaihtoehto on käytettävissä vain yksittäisillä sivuilla.
  • Voit myös skannata dokumentteja tulostimella.