Brug kamerafunktioner på din Chromebook

Du kan bruge kameraet på din Chromebook til at tage billeder eller optage video, redigere og udskrive billeder eller scanne dokumenter.

Tag et billede, optag en video, eller scan et dokument med din Chromebook

1. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  2. Åbn Kamera .
  3. Vælg en mulighed nederst:
    • Vælg Billede og derefter Tag billede .
    • Vælg Stående format og derefter Tag billede .
    • Vælg Video og derefter Start optagelse .
    • Vælg Kvadrat og derefter Tag billede .
    • Vælg Scan og derefter Dokument eller QR-kode og derefter Scan .

Lav en video- eller gif-animation med tidsforløb

Du kan oprette en video med tidsforløb på din Chromebook.

• Hvis du vil lave en video med tidsforløb, skal du vælge Video og derefter Tidsforløb.
  • Hvis du vil oprette en gif-animation, skal du vælge Video og derefter Gif.

Tip! Du kan oprette en gif-animation, som varer op til 5 sekunder, men kortere videoer er bedre i forhold til kompatibilitet.

Få flere oplysninger om videoer med tidsforløb

Videoer med tidsforløb oprettes automatisk ved at gøre en video hurtigere, så den passer til en længde på mellem 15 og 30 sekunder. Hvis du f.eks. optager et tidsforløb på 100 sekunder, øges hastigheden med op til 4 gange, og den endelige video varer 25 sekunder. Der er ingen begrænsning på, hvor lang tid det kan tage at optage en video med tidsforløb, men for at få de bedste resultater skal du sørge for, at din Chromebook er tilsluttet en strømkilde.

Skift, hvordan du vil tage billeder eller optage videoer

• Skift dine indstillinger: Vælg Indstillinger . Rediger størrelsen på gitteret, timerens varighed eller kameraets opløsning.
  • Vend dit billede fra venstre mod højre: Vælg Spejling .
  • Brug gitterlinjer til at rette billeder op: Vælg Gitter .
  • Skift mellem kameraer: Til venstre skal du vælge Skift kamera .
    • Tip! Du kan kun skifte mellem kameraer, hvis du tilslutter et eksternt kamera, eller din Chromebook har to indbyggede kameraer.
  • Tag billeder med en timer: Vælg Timer .
  • Tag billeder med lydstyrkeknapperne: Når din Chromebook er i tablettilstand, kan du trykke på lydstyrkeknapperne for at tage et billede. Få flere oplysninger om tablettilstand.
  • Tag et billede, mens du optager en video: Mens du optager en video, kan du vælge Tag et videoøjebliksbillede .
  • Sæt en optagelse på pause: Du kan sætte en optagelse på pause og fortsætte optagelsen af den samme video senere.
    • Vigtigt! Når du sætter en videooptagelse på pause, gemmer din Chromebook videoen, medmindre du sletter den.
  • Panorer, vip og zoom på dit kamera: Vælg Panorer, vip og zoom .
    • Tip! Hvis du ikke har denne valgmulighed, understøtter dit kamera ikke panorering, vip og zoom.
Brug kameraet sammen med Google Assistent
Du kan bede Google Assistent om at hjælpe dig med at tage billeder, optage video og scanne dokumenter. Konfigurer først Google Assistent på din Chromebook Sig derefter "Hey Google", og brug kommandoerne nedenfor.
Åbn kameraet: "Åbn mit kamera".
Tag et billede: "Tag et billede".
Tag et portræt: "Tag et portrætbillede".
Optag video: "Optag en video".
Find eller gem dine billeder eller videoer
  • Find dine billeder og videoer: Vælg dit seneste billede eller din seneste video nederst til højre i appen Kamera .
  • Find nye billeder og videoer: I Filer skal du vælge Mine Filer og derefter Kamera. Du kan finde ældre billeder og videoer i mappen "Downloads". Se, hvordan du gemmer dine downloadede filer.
Rediger, slet eller udskriv dine billeder
  1. Vælg det billede, du vil redigere.
    • Tip! I appen Kamera kan du vælge dit seneste billede eller din seneste video nederst til højre.
  2. Vælg en mulighed:
    • Omdøb et billede: Vælg filnavnet øverst til venstre. Tryk på Enter for at gemme det nye navn.
    • Beskær eller roter dit billede: Vælg Beskær og roter øverst på skærmen.
    • Rediger bredden og højden på dit billede: Vælg Skift størrelse øverst på skærmen.
    • Juster kontrast eller lysstyrke: Vælg Lysfiltre øverst på skærmen.
    • Fortryd ændringer, eller annuller fortrydning af ændringer: Vælg Fortryd eller Annuller fortryd .
    • Slet et billede: Vælg Slet øverst på skærmen.
    • Udskriv et billede: Øverst skal du vælge Mere Udskriv.

Tip! Hvis du vil foretage mere avanceret billedredigering, kan du bruge en app som f.eks. Google Fotos, Pixlr Editor eller Sumo Paint.

Scan et dokument

Vigtigt! Følg disse tips for at få det bedste resultat:

• Brug dit eksterne kamera eller bagsidekamera til at scanne, hvis det er muligt.
  • Placer dokumentet på en baggrund, der har en anden farve end dokumentet.
  • Sørg for, at dokumentets kanter flugter med kameraets ramme.
  • Scan på et sted med god belysning.

Sådan scanner du en enkelt side:

1. Åbn Kamera .
  2. Nederst på skærmen skal du vælge Scan og derefter Dokument.
  3. Placer dokumentet, der skal scannes, i søgeren.
  4. Når det er registreret, skal du trykke på lukkerknappen .
  5. Hvis du vil gemme dokumentet, kan du vælge Gem som billede eller Gem som PDF.
    • Hvis du vil prøve igen, kan du vælge Tag om.

Sådan scanner du flere sider:

1. Åbn Kamera
  2. Nederst på skærmen skal du vælge Scan og derefterDokument.
  3. Placer det første dokument, der skal scannes, i søgeren.
  4. Når det er registreret, skal du trykke på lukkerknappen .
  5. I stedet for at gemme skal du vælge Flere sider Multi-page.
  6. Gentag trin 3-5, indtil hver side er scannet.
    • Hvis du vil fjerne sider, kan du vælge Papirkurv .
  7. Hvis du vil gemme dine dokumenter, kan du vælge Gem som PDF.
Scan en QR-kode
  1. Åbn Kamera .
  2. Nederst på skærmen skal du vælge Scan og derefter QR-kode.
  3. Placer QR-koden i søgeren.
    • Den genkendte webadresse, beskeden eller Wi-Fi-forbindelsen vises.
  4. Tryk på teksten eller webadressen for at bruge koden.

Tips!

• Hvis du vil scanne uden at vælge tilstanden for scanning af QR-kode, skal du scanne QR-koden direkte fra søgeren.
  • Valgmuligheden "Gem som billede" er kun tilgængelig for enkeltsider.
  • Du kan også scanne dokumenter på din printer.