Utilitzar les funcions de la càmera al Chromebook

Podeu utilitzar la càmera del Chromebook per fer fotos o gravar vídeos, editar i imprimir fotos, i escanejar documents.

Fer fotos o vídeos, o escanejar un document amb Chromebook

1. A l'extrem de la pantalla, seleccioneu el menú d'aplicacions .
  2. Obriu la càmera .
  3. A la part inferior, trieu una opció:
    • Seleccioneu Foto i, a continuació, Fes una foto .
    • Seleccioneu Retrat i, a continuació, Fes una foto .
    • Seleccioneu Vídeo i, a continuació, Inicia la gravació .
    • Seleccioneu Quadrat i, a continuació, Fes una foto .
    • Seleccioneu Escaneja i, a continuació,Document o Codi QR i, a continuació, Escaneja .

Fer un vídeo de filmació a intervals o una animació GIF

Podeu crear un vídeo de filmació a intervals al Chromebook.

• Per fer un vídeo de filmació a intervals, seleccioneu Vídeo i, a continuació, Filmació a intervals.
  • Per crear un GIF animat, seleccioneu Vídeo i, a continuació, GIF.

Consell: podeu crear una animació en format GIF que duri fins a 5 segons, però els vídeos més curts tenen una major compatibilitat.

Més informació sobre els vídeos de filmació a intervals

Els vídeos de filmació a intervals es creen automàticament accelerant un vídeo perquè s'adapti a una durada d'entre 15 i 30 segons. Per exemple, si feu una filmació a intervals de 100 segons, s'accelerarà 4 vegades i el vídeo final durarà 25 segons. No hi ha cap limitació sobre la durada dels vídeos de filmació a intervals, però per obtenir els millors resultats, assegureu-vos que el Chromebook estigui connectat a una font d'alimentació.

Canviar la manera com es fan les fotos o es graven els vídeos

• Canviar la configuració: seleccioneu Configuració . Canvieu la mida de la quadrícula, el temps del temporitzador o la resolució de la càmera.
  • Girar la foto d'esquerra a dreta: seleccioneu Mirall .
  • Fer servir les línies de quadrícula per redreçar les fotos: seleccioneu Quadrícula .
  • Canviar de càmera: a l'esquerra, seleccioneu Canvia de càmera .
    • Consell: només podeu canviar de càmera si connecteu una càmera externa o si el dispositiu Chromebook té dues càmeres integrades.
  • Fer fotos amb un temporitzador: seleccioneu Temporitzador .
  • Fer fotos amb els botons de volum: quan el dispositiu Chromebook està en mode de tauleta, podeu prémer el botó d'apujar o d'abaixar el volum per fer una foto. Obteniu més informació sobre el mode de tauleta.
  • Fer una foto mentre graveu un vídeo: mentre graveu un vídeo, seleccioneu Fes una instantània del vídeo .
  • Posar en pausa una gravació: podeu posar en pausa una gravació i continuar-la més tard al mateix vídeo.
    • Important: quan poseu en pausa una gravació de vídeo, el Chromebook desarà el vídeo tret que el suprimiu.
  • Utilitzar la funció de panoràmica, inclinació i zoom amb la càmera: seleccioneu Panoràmica, inclinació i zoom .
    • Consell: si no teniu aquesta opció, la càmera no admet la funció de panoràmica, inclinació i zoom.
Utilitzar la càmera amb l'Assistent de Google
Podeu demanar a l'Assistent de Google que us ajudi a fer fotos i vídeos i a escanejar documents. Primer, configureu l'Assistent de Google al Chromebook. A continuació, digueu "Ok Google" o "Hey Google" i feu servir les ordres següents.
Obrir la càmera: (en castellà) "Abre la cámara".
Fer una foto: (en castellà) "Haz una foto".
Fer un retrat: (en castellà) "Haz una foto en modo retrato".
Gravar un vídeo: (en castellà) "Graba un vídeo".
Cercar o desar fotos i vídeos
  • Cercar les vostres fotos i vídeos: a la part inferior dreta de l'aplicació Càmera , seleccioneu la foto o el vídeo més recents.
  • Cercar fotos i vídeos nous: a Fitxers , seleccioneu Els meus fitxers i, a continuació, Càmera. Les fotos i els vídeos més antics es poden trobar a la carpeta "Baixades". Obteniu informació sobre com podeu emmagatzemar els fitxers baixats.
Editar, suprimir o imprimir fotos
  1.  Seleccioneu la foto que voleu editar.
    • Consell: a la part inferior dreta de l'aplicació Càmera , podeu seleccionar la foto o el vídeo més recents.
  2. Trieu una opció:
    • Canviar el nom d'una foto: a la part superior esquerra, seleccioneu el nom del fitxer. Per desar el nom nou, premeu Retorn.
    • Retallar o girar la foto: a la part superior, seleccioneu Retalla i gira .
    • Canviar l'amplada i l'alçada de la foto: a la part superior, seleccioneu Ajusta la mida .
    • Ajustar el contrast o la brillantor: a la part superior, seleccioneu Filtres de llum .
    • Desfer o refer canvis: seleccioneu Desfés  o Refés .
    • Suprimir una foto: a la part superior, seleccioneu Suprimeix .
    • Imprimir una foto: a la part superior dreta, seleccioneu Més  > Imprimeix.

Consell: per fer retocs més avançats, podeu utilitzar una aplicació com ara Google Fotos, Pixlr Editor o Sumo Paint.

Escanejar un document

Important per obtenir els millors resultats:

• Si està disponible, utilitzeu la càmera externa o posterior per fer l'escaneig.
  • Utilitzeu un fons d'un color diferent del que té el document.
  • Alineeu totes les vores del document dins del marc de la càmera.
  • Feu l'escaneig en un espai ben il·luminat.

Per escanejar una sola pàgina:

1. Obriu la càmera .
  2. A la part inferior, seleccioneu Escaneja i, a continuació, Document.
  3. Col·loqueu el document que vulgueu escanejar dins del visor.
  4. Quan s'hagi detectat, premeu el disparador .
  5. Per desar el document, seleccioneu Desa com a foto o Desa com a PDF.
    • Per fer una altra captura, seleccioneu Repeteix.

Per escanejar diverses pàgines:

1. Obriu la càmera .
  2. A la part inferior, seleccioneu Escaneja i, a continuació, Document.
  3. Situeu el primer document que vulgueu escanejar dins del visor.
  4. Quan s'hagi detectat, premeu el disparador .
  5. En lloc de desar el fitxer, seleccioneu Diverses pàgines Multi-page.
  6. Repetiu els passos del 3 al 5 fins que s'hagi escanejat cada pàgina.
    • Per suprimir pàgines, seleccioneu Paperera .
  7. Per desar els documents, seleccioneu Desa com a PDF.
Escanejar un codi QR
  1. Obriu la càmera .
  2. A la part inferior, seleccioneu Escaneja i, a continuació, Codi QR.
  3. Centreu el codi QR al visor.
    • Es mostrarà ex text, la sol·licitud de connexió Wi-Fi o l'URL que s'hagi reconegut.
  4. Per utilitzar el codi, toqueu el text o l'URL.

Consells:

• Per escanejar sense seleccionar el mode d'escaneig de codis QR, escanegeu el codi QR directament des del visor.
  • L'opció "Desa com a foto" només està disponible per a pàgines individuals.
  • També podeu escanejar documents amb la impressora.