Verbinding maken met een mobiel netwerk via een dongle

Chromebooks kunnen verbinding maken met mobiele netwerken via dongles of apparaten die verbinding kunnen maken met draadloze breedbandnetwerken. Momenteel ondersteunen Chromebooks een aantal modellen dongles, zoals Huawei.

Hieronder vind je de stappen voor het verbinden van je Chromebook met mobiele netwerken via een geactiveerde dongle. Je dongle vereist mogelijk aanvullende verificatie, het zogenaamde Point-to-Point Protocol (PPP), voordat je deze kunt gebruiken.

Verbinding maken met een netwerk via een dongle

Voor dongles waarvoor PPP-verificatie vooraf is uitgevoerd
  1. Log in op je Chromebook als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Steek de dongle in een van de USB-poorten.
  3. Wacht totdat de dongle is opgestart en maak verbinding met het netwerk.

Je Chromebook maakt automatisch verbinding met het mobiele netwerk. Als dit niet gebeurt:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer je wifi-netwerk .
  3. Schakel Mobiele gegevens in.
  4. Selecteer het mobiele netwerk waarmee je verbinding wilt maken.
Voor dongles waarvoor handmatige PPP-verificatie is vereist

Sommige dongles vereisen dat je je PPP-inloggegevens opgeeft voordat je verbinding met het mobiele netwerk kunt maken. Je moet inloggen bij je Chromebook om de inloggegevens op te geven en verbinding met het netwerk te maken.

1. Log in op je Chromebook als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Steek de dongle in een van de USB-poorten.
  3. Druk op het toetsenbord op Ctrl + Alt + t om de crosh-terminal te openen in je browser.
  4. Voer de volgende opdracht uit: set_cellular_ppp -u <userid> -p <password>, waarbij je <userid> en <password> vervangt door de PPP-inloggegevens.
    • Opmerking: Als de bovenstaande opdracht de foutmelding 'No cellular service exists' (Geen mobiele service aanwezig) oplevert, controleer je of je dongle correct is aangesloten. Als dat het geval is, wacht je nog enkele seconden en probeer je de opdracht opnieuw.
  5. Selecteer rechtsonder de tijd.
  6. Selecteer je wifi-netwerk .
  7. Schakel Mobiele gegevens in.
  8. Selecteer het mobiele netwerk waarmee je verbinding wilt maken.

Verbinding maken met een netwerk tijdens roaming

Als je verbinding wilt maken met een roamingnetwerk, volg je eerst deze stappen en voer je vervolgens de bovenstaande stappen uit.

Opmerking: Voor sommige dongles moet je mogelijk de naam van het toegangspunt (APN) opgeven. Mensen die je Chromebook als gast gebruiken, kunnen geen verbinding maken met roamingnetwerken.

1. Log in op je Chromebook als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer in het gedeelte 'Netwerk' de optie Mobiele data.
  5. Schakel Mobiele dataroaming toestaan in.
  6. Volg nu de bovengenoemde stappen, afhankelijk van het type dongle dat je gebruikt.

Problemen met dongles oplossen

Als je problemen ondervindt bij het maken van verbinding met een mobiel netwerk via een dongle:

• Schakel je Chromebook uit en weer in.
  • Haal de dongle uit de Chromebook en sluit de dongle weer aan.