Sikkerhet på Chromebook

Chromebook etterlever prinsippet om et dypt forsvarsverk, slik at dataene er beskyttet av flere sikkerhetslag. Dette betyr at dersom uvedkommende trenger igjennom det øverste laget, er dataene fortsatt beskyttet av de andre lagene. Så selv om det er viktig å ta nødvendige forholdsregler for å holde dataene dine unna klørne til uvedkommende, kan du sove litt tryggere om natten med en Chromebook. Chromebook har de følgende sikkerhetsfunksjonene innebygd:

Automatiske oppdateringer

Det beste tiltaket for å være beskyttet mot skadelig programvare, er å påse at all programvare er oppdatert med de nyeste sikkerhetsoppdateringene. Dette kan være vanskelig å få til på tradisjonelle operativsystemer med en rekke programvarekomponenter fra mange ulike leverandører, alle med forskjellige oppdateringsmekanismer og brukergrensesnitt. På Chromebook administreres oppdateringer automatisk, og dermed er Chromebook til enhver tid utstyrt med de nyeste og sikreste versjonene av alt.

Prosessisolering

På Chromebook blir alle nettsider og alle apper kjørt i et avsperret miljø der ulike prosesser holdes isolert fra hverandre. Hvis du havner på en infisert side med Chromebook, påvirker ikke dette de andre fanene eller appene på datamaskinen, eller noe som helst annet på den. Trusselen holdes i sjakk.

Bekreftet oppstart

Chromebook er fortsatt beskyttet selv om skadelig programvare klarer å unnslippe prosessisoleringen. Chromebook utfører en kontroll av sitt eget system, en såkalt bekreftet oppstart, hver gang du slår den på. Hvis den oppdager at systemet har blitt tuklet med eller skadet på noen som helst måte, reparerer den som regel seg selv uten at du trenger å foreta deg noe. Chromebook tilbakestilles så til et operativsystem som er så godt som nytt.

Datakryptering

Når du bruker nettprogrammer på Chromebook, blir alle data lagret trygt i nettskyen. Det kan hende at visse filtyper, eksempelvis nedlastinger, informasjonskapsler og bufferfiler fra nettleseren, fortsatt ligger på datamaskinen. Chromebook krypterer disse dataene ved hjelp av maskinvare som er utviklet for å stå imot innbrudd, og dermed blir det svært vanskelig for andre å få tak i de filene.

Gjenopprettingsmodus (Recovery mode)

Hvis Chromebooken din slutter å fungere som den skal, er det bare å trykke på en knapp eller bruke en hurtigtastkombinasjon for å starte gjenopprettingsmodus (recovery mode) og gjenopprette operativsystemet i en versjon du vet fungerer som den skal.