Je scherm vergrendelen of ontgrendelen

Als je je Chromebook onbeheerd moet achterlaten, raden we je aan het scherm te vergrendelen voor extra beveiliging.

Je scherm vergrendelen

Gebruik een van deze opties:

• Op een toetsenbord: Druk op Zoeken + L. Of druk op Launcher + L.
  • Selecteer rechtsonder de tijd. Selecteer Vergrendelen .
  • Doe het volgende in de Chromebook-instellingen :
    1. Selecteer Beveiliging en privacy en dan Vergrendelscherm.
    2. Zet Vergrendelen in de slaapstand of als de klep is gesloten aan.

Na enige tijd wordt het scherm uitgezet om energie te besparen.

• Aangesloten op een stopcontact: Het scherm wordt na 8 minuten uitgezet. Na 30 minuten gaat je Chromebook in de slaapstand.
  • Niet aangesloten op een stopcontact: Het scherm wordt na 6 minuten uitgezet. Na 10 minuten gaat je Chromebook in de slaapstand.

Je scherm sneller ontgrendelen met een pincode

Voordat je het scherm vergrendelt, kun je een pincode instellen om je scherm te ontgrendelen. Als je een account gebruikt voor je werk of school, kan je beheerder vereisen dat je af en toe je wachtwoord opgeeft. Op sommige Chromebooks kun je ook je pincode in plaats van het wachtwoord van je Google-account gebruiken om in te loggen.

Zo stel je een pincode in:

1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Ga naar Beveiliging en privacy en selecteer Vergrendelscherm en inloggen.
  4. Geef je wachtwoord op en selecteer Bevestigen.
  5. Selecteer Pincode of wachtwoord en dan Pincode instellen.
  6. Geef een pincode van 6 cijfers of meer op en selecteer Doorgaan.
  7. Geef je pincode opnieuw op en selecteer Bevestigen.