Google Drive-bestanden offline gebruiken op je Chromebook

Je kunt bepaalde Google Drive-bestanden offline gebruiken. Denk hierbij aan documenten, spreadsheets, presentaties en andere bestandstypen.

Tips:

• Als je bestanden offline beschikbaar maakt en je Chromebook weer verbinding maakt met internet, worden je wijzigingen gesynchroniseerd met Google Drive.
  • Sommige apps werken misschien niet als je offline bent.
Niet-ondersteunde bestanden

Sommige bestanden zijn niet offline beschikbaar. Bijvoorbeeld:

• Google Maps
  • Google Formulieren

Je kunt je Google Drive-bestanden op 2 manieren offline gebruiken.

Methode 1: Afzonderlijke bestanden en mappen offline beschikbaar maken

Stap 1: Zet offline instellingen aan

1. Ga naar je Google Drive-instellingen.
  2. Scroll naar Offline en vink het selectievakje aan.
    • Het kan een paar minuten duren voordat de instelling voor offline toegang is geactiveerd.
Tip: Je Chromebook maakt sommige van je recent geopende bestanden automatisch offline beschikbaar.

Stap 2: Maak specifieke bestanden en mappen offline beschikbaar

Belangrijk: Deze stappen werken ook in gedeelde Drives.
  1. Open de app Bestanden .
  2. Selecteer Google Drive Drive.
  3. Selecteer het bestand of de map die je offline wilt gebruiken.
  4. Zet bovenaan Offline beschikbaar aan.
    • Er staat een vinkje naast het bestand of de map om aan te geven dat deze offline beschikbaar is.

Specifieke bestanden en mappen niet offline beschikbaar maken

Zo maak je afzonderlijke bestanden niet meer offline beschikbaar:

1. Open de app Bestanden .
  2. Selecteer Google Drive Drive.
  3. Selecteer het bestand dat je niet meer offline beschikbaar wilt maken.
  4. Zet bovenaan Offline beschikbaar uit.

Methode 2: Met één klik Mijn Drive instellen (alleen Chromebook Plus)

Als je een Chromebook Plus hebt, kun je alle bestanden in Mijn Drive offline beschikbaar maken. Zo zet je bestandssynchronisatie aan:

1. Als je Chromebook online is, ga je naar Instellingen .
  2. Selecteer Geavanceerd en dan Bestanden en dan Google Drive.
  3. Zet Toegang krijgen tot je Google Drive-bestanden als je offline bent aan.

Zodra je deze functie hebt aangezet, worden de bestanden in Mijn Drive gesynchroniseerd met je Chromebook. Na de synchronisatie vind je een vinkje naast het bestand. In de Google Drive-instellingen staat 'Bestandssynchronisatie staat aan'.

Tip: Als er geen vinkje naast het bestand staat, wacht het bestand misschien nog op synchronisatie of is het misschien niet goed gesynchroniseerd.

Bestanden buiten Mijn Drive

Doe het volgende als je afzonderlijke Drive-bestanden offline wilt gebruiken die niet zijn opgeslagen in Mijn Drive:

1. Open de app Bestanden .
  2. Selecteer Google Drive Drive.
  3. Selecteer het bestand dat je offline wilt gebruiken.
  4. Zet bovenaan Offline beschikbaar aan.
Bestandssynchronisatie uitzetten

Zo stel je in dat nieuwe bestanden niet automatisch offline beschikbaar worden gemaakt:

1. Ga op je Chromebook naar Instellingen .
  2. Selecteer Geavanceerd en dan Bestanden en dan Google Drive.
  3. Zet Toegang krijgen tot je Google Drive-bestanden als je offline bent uit.

Als je de optie hebt uitgezet, wordt 'Bestandssynchronisatie staat uit' getoond in de Google Drive-instellingen.

Tips:

• Bestanden die eerder offline beschikbaar zijn gemaakt, blijven offline beschikbaar.
  • Als de beschikbare opslagruimte op het apparaat bijna vol is, wordt de functie automatisch uitgezet.

Opslagruimte opschonen die wordt gebruikt door offline bestanden

1. Ga op je Chromebook naar Instellingen .
  2. Selecteer Geavanceerd en dan Bestanden en dan Google Drive.
  3. Selecteer Opslag opschonen.
    • Sommige bestanden blijven misschien offline beschikbaar.
  4. Als je Drive hebt ontkoppeld, moet je deze opnieuw koppelen om de offline opslag te wissen.

Tip: Als de beschikbare opslagruimte op het apparaat bijna vol is, zijn offline bestanden niet meer offline beschikbaar.