Meldingen gebruiken om meldingen te krijgen

Je kunt Chrome instellen zodat je meldingen krijgt (bijvoorbeeld herinneringen voor vergaderingen) van websites, apps en extensies.

Als je pop-ups of advertenties ontvangt, bekijk je meer informatie over hoe je pop-ups kunt blokkeren of toestaan.

Hoe meldingen werken

Chrome meldt je standaard wanneer een website, app of extensie je meldingen wil sturen. Je kunt deze instelling op elk moment wijzigen.

Als je sites met opdringerige of misleidende meldingen bezoekt, blokkeert Chrome automatisch de meldingen en raadt je aan deze meldingen te blijven blokkeren.

Als je privé browst, krijg je geen meldingen.

Meldingen van alle sites toestaan of blokkeren

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Site-instellingen en dan Meldingen.
  4. Zet bovenaan de instelling aan of uit.
    • Als je stillere meldingsprompts wilt toestaan, tik je op Stillere meldingen gebruiken (zorgt ervoor dat je niet wordt gestoord door meldingprompts). Dit zorgt ervoor dat je niet wordt gestoord door meldingprompts. Een website kan je nog steeds vragen om meldingen toe te staan, maar je krijgt geen pop-upprompt te zien. In plaats daarvan staat er alleen een bericht onder de adresbalk. Klik op Instellingen Instellingen om de toegang te beheren.

Tips:

• Als je meldingen toestaat voor een site die door Chrome is gemarkeerd als ongeoorloofd of misleidend, kan Chrome die meldingen blokkeren en vereisen dat de site je opnieuw om rechten vraagt. Je kunt de instelling wijzigen om de meldingen wel toe te staan.
  • Chrome herinnert je er van tijd tot tijd aan de verleende meldingsrechten door te nemen.

Meldingen van een specifieke site toestaan of blokkeren

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar de site waarvan je de meldingen wilt wijzigen.
  3. Tik links van de adresbalk op Pagina-informatie Default (Secure) en dan Rechten.
    • Als er een menu wordt geopend: Selecteer de instelling die je wilt wijzigen.
    • Als er geen menu wordt geopend: De oorspronkelijke instellingen gelden voor rechten.
Problemen met meldingen oplossen
Als je meldingen van een site wilt krijgen, maar deze niet krijgt:
  1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar de site waarvan je meldingen wilt krijgen.
  3. Tik op Pagina-informatie Default (Secure) en dan Rechten en dan Meldingen.
  4. Zet Meldingen aan of uit.
  5. Selecteer naast Meldingen de optie Toestaan in het dropdownmenu.

Tip: Als Chrome een site storend vindt, kan het recht van een site om meldingen te sturen automatisch worden verwijderd. De volgende keer dat je naar de site gaat, krijg je een melding dat meldingen voor de site worden geblokkeerd. Als je dit ongedaan wilt maken, ga je naar de site, klik je op Meldingen geblokkeerd en zet je meldingen weer aan in dat bericht.

Pop-ups uitzetten

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Rechten en dan Pop-ups en omleidingen.
  4. Zet Pop-ups en omleidingen uit.