Een Chromebook als kiosk gebruiken (alleen voor ontwikkelaars)

Als je ontwikkelaar bent, kun je Chromebooks gebruiken om kiosk-apps te ontwikkelen.

Meer informatie over hoe je kiosk-apps gebruikt voor digitale borden of voor het afnemen van examens.

Wat je nodig hebt

Voordat je begint

Voordat je de kioskmodus inschakelt, moet je het volgende doen:

Opmerking: Als je een Chromebook gebruikt op het werk of op school en je de Chromebook wilt gebruiken als een kiosk, vraag je de beheerder om naar het beheerdersdashboard van Chrome te gaan en je kioskinstellingen te wijzigen.

Kioskmodus inschakelen

1. Log in op je Chromebook als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open Chrome Chrome.
  3. Selecteer Meer rechtsboven.
  4. Kies Meer hulpprogramma's en dan Extensies.
  5. Schakel Ontwikkelaarsmodus in.
  6. Selecteer Kiosk-apps beheren.
  7. Voer in het vak 'Kiosk-app toevoegen' de ID van de kiosk-app in die je wilt inschakelen.
  8. Selecteer Toevoegen.
  9. Selecteer Gereed.

Open vervolgens de kiosk-app:

1. Klik in de hoek van je scherm op de Launcher en dan pijl-omhoog .
  2. Selecteer je kiosk-app.
  3. Volg de stappen in de kiosk-app om deze in te stellen.

Kioskmodus uitschakelen

1. Schakel je Chromebook uit en weer in.
  2. Druk op Ctrl + Alt + s terwijl het apparaat wordt opgestart. De kioskmodus wordt uitgeschakeld en het normale inlogscherm wordt weergegeven.

Meer informatie over kiosk-apps

Meer informatie over hoe kiosk-apps werken en hoe je een kiosk-app kunt maken.