Een Chromebook als kiosk gebruiken (alleen voor ontwikkelaars)

Als je ontwikkelaar bent, kun je Chromebooks gebruiken om kiosk-apps te ontwikkelen.

Meer informatie over hoe je kiosk-apps gebruikt voor digitale borden of voor het afnemen van examens.

Wat je nodig hebt

Voordat je begint

Voordat je de kioskmodus aanzet, moet je het volgende doen:

Opmerking: Als je een Chromebook gebruikt op het werk of op school en je de Chromebook wilt gebruiken als een kiosk, vraag je de beheerder om naar het beheerdersdashboard van Chrome te gaan en je kioskinstellingen te wijzigen.

Kioskmodus aanzetten

1. Log in op je Chromebook als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open Chrome Chrome.
  3. Selecteer rechtsboven de optie Meer .
  4. Kies Meer hulpprogramma's en dan Extensies.
  5. Zet Ontwikkelaarsmodus aan.
  6. Selecteer Kiosk-apps beheren.
  7. Geef in het vak Kiosk-app toevoegen de ID van de kiosk-app op die je wilt aanzetten.
  8. Selecteer Toevoegen.
  9. Selecteer Gereed.

Open daarna de kiosk-app:

1. Klik in de hoek van het scherm op de Launcher .
  2. Selecteer je kiosk-app.
  3. Volg de stappen in de kiosk-app om deze in te stellen.

Kioskmodus uitschakelen

1. Zet je Chromebook uit en weer aan.
  2. Druk op Ctrl + Alt + s terwijl het apparaat wordt opgestart. De kioskmodus wordt uitgeschakeld en het normale inlogscherm wordt weergegeven.

Meer informatie over kiosk-apps

Meer informatie over hoe kiosk-apps werken en hoe je een kiosk-app kunt maken.