Anpassa datorns hylla

Längst ned på skärmen eller längs med en av sidorna på skärmen visas en rad med appar som kallas hyllan. Du kan fästa appar eller webbsidor som du använder ofta på hyllan så att du kommer åt dem snabbt. Det går inte att lägga till appar och genvägar på skrivbordets bakgrund.

Lägga till, flytta eller ta bort appar

Lägga till en app
  1. Välj Appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Leta reda på appen du vill lägga till.
  3. Högerklicka på appikonen.
  4. Välj Fäst på hyllan.

Appar som fästs på hyllan stannar kvar där tills du flyttar eller tar bort dem.

Ändra ordningen på apparna

Så här flyttar du en app:

1. Klicka och håll kvar på appen du vill flytta.
  2. Dra den till en ny plats.
  3. Släpp appen för att lägga den på den nya platsen.
Ta bort en app
  1. Högerklicka på den app som du vill ta bort.
  2. Välj Lossa.

Fästa en webbsida på hyllan

Om du besöker en webbsida ofta kan det vara bra att fästa den på hyllan.

1. Öppna webbsidan i Chrome.
  2. Välj Mer följt av Fler verktyg följt av Skapa genväg.
  3. Välj översikten i skärmens ena hörn.
  4. Högerklicka på en genvägsikon i listan med appar och kortkommandon.
  5. Välj Fäst på hyllan.
Tips! Om du inte hittar genvägsikonen du är ute efter kan du söka efter den med söktangenten eller tangenten för Appstartaren .

Flytta eller dölja appraden

Du kan flytta hyllan så här:

1. Högerklicka på hyllan.
  2. Peka på Hyllposition.
  3. Välj var du vill att hyllan ska vara.

Högerklicka på hyllan och välj Dölj hyllan automatiskt om du vill att hyllan och statusfältet ska döljas. När hyllan och statusfältet har dolts kan du flytta muspekaren till den sidan av skärmen för att visa appar, bokmärken och kontobild.

Om du vill att hyllan inte längre ska döljas högerklickar du på den och avmarkerar Dölj hyllan automatiskt.