De plank van je computer aanpassen

Aan de onder- of zijkant van je scherm zie je een rij apps die we de plank noemen. Als je een app of webpagina vaak gebruikt, kun je die vastzetten op de plank zodat je er snel toegang toe hebt. Je kunt geen apps en snelkoppelingen toevoegen aan de achtergrond van je bureaublad.

Apps toevoegen, verplaatsen of verwijderen

Een app toevoegen
  1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Zoek de app die je wilt toevoegen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het app-icoon.
  4. Selecteer Vastzetten op plank.

Als je een app vastzet op de plank, blijft de app daar staan totdat je deze verplaatst of verwijdert.

De volgorde van de apps wijzigen

Zo wijzig je de positie van een app:

1. Selecteer de app die je wilt verplaatsen en houd deze vast.
  2. Sleep de app naar een nieuwe positie.
  3. Laat de app los om deze op de nieuwe positie neer te zetten.
Een app verwijderen
  1. Klik met de rechtermuisknop op de app die je wilt verwijderen.
  2. Selecteer Losmaken.

Een webpagina vastzetten op je plank

Als je vaak naar dezelfde webpagina gaat, kun je die vastzetten op je plank.

1. Open de webpagina in Chrome.
  2. Selecteer Meer  en dan Meer hulpprogramma's en dan Snelkoppeling maken.
  3. Selecteer in de hoek van je scherm de Launcher .
  4. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste snelkoppelingsicoon in een lijst met apps en snelkoppelingen.
  5. Selecteer Vastzetten op plank.
Tip: Als je het gewenste snelkoppelingsicoon niet kunt vinden, gebruik je de zoektoets  of de Launcher-toets  om het icoon te vinden door zoekwoorden te gebruiken.

De rij met apps verplaatsen of verbergen

Zo wijzig je de positie van de plank:

1. Klik met de rechtermuisknop op de plank.
  2. Wijs Positie van plank aan.
  3. Kies waar je de plank wilt neerzetten.

Als je de plank en het statusgedeelte wilt verbergen, klik je met de rechtermuisknop op de plank en selecteer je Plank automatisch verbergen. Als ze zijn verborgen, plaats je de muisaanwijzer op die kant van het scherm om je apps, bookmarks en accountafbeelding te bekijken.

Als je de plank niet meer wilt verbergen, klik je met de rechtermuisknop op de plank en vink je het selectievakje Plank automatisch verbergen uit.