Je bureaublad aanpassen

Aan de onder- of zijkant van je scherm zie je een rij apps (de zogenaamde plank). Als je een bepaalde app vaak gebruikt, kun je deze vastzetten op de plank zodat je snel toegang kunt krijgen.

Apps toevoegen, verplaatsen of verwijderen

Je kunt een app die je vaak gebruikt, toevoegen aan je bureaublad.

Een app toevoegen
  1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher  en dan pijl-omhoog .
  2. Zoek de app die je wilt toevoegen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het app-icoon.
  4. Selecteer Vastzetten op plank.

Als je een app vastzet op de plank, blijft de app daar staan totdat je deze verplaatst of verwijdert.

De volgorde van de apps wijzigen

Zo wijzig je de positie van een app:

1. Selecteer de app die je wilt verplaatsen en houd deze vast.
  2. Sleep de app naar een nieuwe positie.
  3. Laat de app los om deze op de nieuwe positie neer te zetten.
Een app verwijderen
  1. Klik met de rechtermuisknop op de app die je wilt verwijderen.
  2. Selecteer Losmaken.

Een webpagina vastzetten op je bureaublad

Als je vaak naar dezelfde webpagina gaat, kun je deze vastzetten op je bureaublad.

1. Open de webpagina in Chrome.
  2. Selecteer Meer  en dan Meer hulpprogramma's en dan Snelkoppeling maken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het snelkoppelingsicoon.
  4. Selecteer Vastzetten op plank.

De rij met apps verplaatsen of verbergen

Je kunt de positie van de rij met apps (de zogenaamde plank) wijzigen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de plank.
  2. Wijs Positie van plank aan.
  3. Kies waar je de plank wilt plaatsen: onderaan het scherm (standaard) of aan de linker- of rechterkant.

Als je de plank en het statusgedeelte wilt verbergen, klik je met de rechtermuisknop op de plank en selecteer je Plank automatisch verbergen. Wanneer ze zijn verborgen, plaats je de muisaanwijzer op die kant van het scherm om je apps, bladwijzers en accountafbeelding te bekijken.

Als je de plank niet meer wilt verbergen, klik je met de rechtermuisknop op de plank en vink je het selectievakje Plank automatisch verbergen uit.