Tietokoneen hyllyn muokkaaminen

Näytön alareunassa tai sivussa on sovellusrivi, jota kutsutaan hyllyksi. Voit kiinnittää usein käyttämäsi sovellukset tai verkkosivut hyllyyn, jotta ne löytyvät nopeasti. Sovelluksia ja pikakuvakkeita ei voi lisätä työpöydän taustakuvalle tai taustalle.

Sovellusten lisääminen, siirtäminen tai poistaminen

Sovelluksen lisääminen
  1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma .
  2. Etsi lisättävä sovellus.
  3. Klikkaa sovelluksen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  4. Valitse Kiinnitä hyllyyn.

Kun kiinnität sovelluksen hyllyysi, se säilyy hyllyssä, kunnes siirrät tai poistat sen.

Sovellusten järjestyksen muuttaminen

Näin muutat sovelluksen sijaintia:

1. Klikkaa siirrettävää sovellusta pitkään.
  2. Vedä se uuteen kohtaan.
  3. Päästä irti uudessa kohdassa.
Sovelluksen poistaminen
  1. Klikkaa poistettavaa sovellusta hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Irrota.

Verkkosivun kiinnittäminen hyllyyn

Jos käyt samalla verkkosivulla usein, se kannattaa kiinnittää hyllyyn.

1. Avaa verkkosivu Chromessa.
  2. Valitse Lisää  ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Luo pikakuvake.
  3. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma .
  4. Klikkaa haluamaasi sovelluspikakuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
  5. Valitse Kiinnitä hyllyyn.
Vinkki: Jos et löydä haluamaasi pikakuvaketta, käytä hakunäppäintä tai käynnistysohjelmanäppäintä , niin voit etsiä kuvaketta avainsanoilla.

Sovellusrivin siirtäminen ja piilottaminen

Voit muuttaa hyllyn sijaintia näin:

1. Klikkaa hyllyä hiiren kakkospainikkeella.
  2. Vie hiiri kohtaan Hyllyn sijainti.
  3. Valitse, minne haluat siirtää hyllyn.

Voit piilottaa hyllyn ja tila-alueen klikkaamalla hyllyä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Piilota hylly automaattisesti. Kun ne ovat piilossa, näet sovelluksesi, kirjanmerkkisi ja tilikuvasi siirtämällä osoittimen näytön reunaan.

Voit lopettaa hyllyn piilottamisen klikkaamalla hyllyä hiiren kakkospainikkeella ja poistamalla valinnan kohdasta Piilota hylly automaattisesti.