Synkronisera kontoinställningar

Du kan spara och synkronisera saker som historik, bokmärken och lösenord i ditt Google-konto. På så sätt har du dem alltid till hands när du använder Chromebook eller Google Chrome på andra enheter där du är inloggad. Läs om att logga in på Chrome.

Synkronisering fungerar med version 18 eller senare av Chrome OS och är aktiverat som standard när du loggar in på Chromebook.

Vilka är fördelarna med synkronisering?
  • Inställningar och data synkroniseras med ditt Google-konto. På så sätt är dina sparade inställningar tillgängliga när du loggar in på samma konto på en annan Chromebook.
  • Om din Chromebook blir stulen eller går sönder kan du återställa historik, inställningar, data, bokmärken, appar, tillägg och teman genom att logga in igen. (Obs! Nedladdningar synkroniseras inte.)
  • Ändringar i Chrome synkroniseras direkt. Om du är inloggad på samma Google-konto på fler än en Chromebook och har aktiverat synkronisering tillämpas ändringar som du gör på en Chromebook automatiskt i Google Chrome på andra enheter där du är inloggad. Läs om att logga in på Chrome.
Skydda din data när du är inloggad

Av säkerhetsskäl skickas all data som ska synkroniseras i krypterat format mellan din dator och Googles servrar. Som en extra säkerhetsåtgärd krypteras dina sparade lösenord på Googles servrar med en krypteringsnyckel.

Du kan välja att kryptera all data som synkroniseras. Läs om att kryptera data.

Du kan när som helst ta bort synkroniserad data från kontot.

Välj vad som ska synkroniseras

1. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar på en ny Chrome-flik.
  2. Klicka på Avancerade synkroniseringsinställningar under Personer.
  3. Markera kryssrutorna för de objekt som du vill synkronisera i rutan Avancerade synkroniseringsinställningar.
  4. Klicka på OK.

Obs! Om du använder en Chromebook på jobbet eller i skolan kan administratören ha valt att inaktivera synkroniseringsfunktionen. I så fall går det inte att synkronisera data.

Ta bort synkroniserad information från ditt konto

Du kan när som helst radera den synkroniserade informationen i ditt Google-konto:

1. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar på en ny Chrome-flik.
  2. Klicka på Google Översikt under Personer.
  3. Klicka på Återställ synkronisering i fönstret som öppnas.

All synkroniserad information tas bort från ditt Google-konto. Alla bokmärken, appar och tillägg finns kvar på din Chromebook men de kommer inte längre att dyka upp när du använder en annan Chromebook.