Synkroniser kontoinnstillingene dine

Du kan lagre og synkronisere ulike ting i Google-kontoen din, blant annet bokmerkene, passordene og Wi-Fi-nettverkene dine samt loggen din. Da har du alltid tilgang til dem på alle Chromebook-enheter og i Google Chrome på andre enheter der du er logget på. Finn ut hvordan du logger på Chrome.

Synkronisering fungerer med ChromeOS versjon 18 og nyere, og det er slått på som standard når du logger på Chromebooken din.

Hva er fordelene med synkronisering?
  • Innstillingene og dataene dine synkroniseres med Google-kontoen din. Dermed er innstillingene du har lagret, klare når du logger på den samme kontoen på en annen Chromebook.
  • Hvis Chromebooken din blir stjålet eller ødelagt, kan du enkelt få tilbake loggen, innstillingene, dataene, bokmerkene, appene, utvidelsene og temaene dine bare ved å logge på igjen. (Merk: Nedlastinger synkroniseres ikke.)
  • Endringer i Chrome synkroniseres umiddelbart. Hvis du er logget på den samme Google-kontoen på en annen Chromebook og har synkronisering slått på, blir alle endringer du gjør på Chromebooken, synlige i Google Chrome på andre enheter der du er logget på. Finn ut hvordan du logger på Chrome.
Sørg for at dataene dine er trygge mens du er logget på

Informasjonen din holdes trygg ved at synkroniserte data krypteres under overføring mellom datamaskinen din og Googles tjenere. Som et ekstra lag med beskyttelse blir de lagrede passordene dine kryptert på Googles tjenere ved hjelp av en kryptografisk nøkkel.

Du kan velge å kryptere de synkroniserte dataene dine. Dette inkluderer ikke betalingsmåter og adresser fra Google Pay. Finn ut hvordan du krypterer dataene dine.

Du kan fjerne de synkroniserte dataene fra kontoen din når som helst.

Velg hvilken informasjon som skal synkroniseres

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Velg Synk. og Google-tjenester i «Kontoer»-delen.
  4. Velg Administrer hva du synkroniserer.
  5. Velg hva du vil synkronisere.
    • Hvis du vil bruke alle de samme innstillingene på alle Chromebook-enheter du logger på, kan du slå på Synkroniser alt. Du må slå på dette for hver enhet du vil synkronisere.
    • For å velge spesifikke synkroniseringsinnstillinger for hver Chromebook du logger på, slå på Tilpass synkronisering . Slå deretter på innstillingene du foretrekker for synkronisering, under «Synkroniseringsdata».
  6. Valgfritt: Under «Krypteringsalternativer» kan du kryptere de synkroniserte dataene med en passordfrase. Dette inkluderer ikke betalingsmåter og adresser fra Google Pay. Finn ut hvordan du oppretter en passordfrase for synkronisering.

Viktig: Hvis du bruker en Chromebook på jobben eller skolen, kan administratoren din velge å slå av synkronisering. I så fall kan du ikke synkronisere informasjonen din.

Slett synkronisert informasjon fra kontoen din

Du kan når som helst slette all synkronisert informasjon fra Google-kontoen din:

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Velg Synk. og Google-tjenester i «Kontoer»-delen.
  4. Velg Gjennomgå de synkroniserte dataene dine.
  5. Velg Tilbakestill synkroniseringen nederst.

All informasjon som er synkronisert, blir slettet fra Google-kontoen din. Alle bokmerkene, appene og utvidelsene dine ligger fortsatt på Chromebooken, men de vises ikke på eventuelle andre Chromebook-enheter du bruker.