Synkroniser kontoinnstillingene dine

Du kan lagre og synkronisere ting som loggen, bokmerkene og passordene på Google-kontoen din. Da har du alltid tilgang til dem på alle Chromebook-enheter og i Google Chrome på andre enheter der du er logget på. Finn ut hvordan du logger på Chrome.

Synkronisering fungerer med Chrome OS-versjon 18 og nyere og er slått på som standard når du logger på Chromebooken din.

Hva er fordelene med synkronisering?
  • Innstillingene og dataene dine synkroniseres med Google-kontoen din. Dermed er innstillingene du har lagret, klare når du logger på den samme kontoen på en annen Chromebook.
  • Hvis Chromebooken din blir stjålet eller ødelagt, kan du få tilbake loggen, innstillingene, dataene, bokmerkene, appene, utvidelsene og temaene dine ved ganske enkelt å logge på igjen. (Merk: Nedlastinger synkroniseres ikke.)
  • Endringer i Chrome synkroniseres umiddelbart. Hvis du er logget på den samme Google-kontoen på en annen Chromebook og har synkronisering slått på, blir alle endringer du gjør på Chromebooken, synlige i Google Chrome på andre enheter der du er logget på. Finn ut hvordan du logger på Chrome.
Sørg for at dataene dine er trygge mens du er logget på

Informasjonen din holdes trygg ved at synkroniserte data krypteres under overføring mellom datamaskinen din og Googles tjenere. Som et ekstra lag med beskyttelse blir de lagrede passordene dine kryptert på Googles tjenere ved hjelp av en kryptografisk nøkkel.

Du kan velge å kryptere alle de synkroniserte dataene dine. Finn ut hvordan du krypterer dataene dine.

Du kan fjerne de synkroniserte dataene fra kontoen din når som helst.

Velg hvilken informasjon som skal synkroniseres

1. Klikk på kontobildet ditt.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  3. Klikk på Synkroniser i «Personer»-delen.
  4. Velg hva du vil synkronisere. For å bruke alle de samme innstillingene på alle Chromebook-enheter du logger på, slå på Synkroniser alt.
  5. Valgfritt: Under «Krypteringsalternativer» kan du kryptere alle de synkroniserte dataene dine med en passordfrase. Finn ut hvordan du legger til en passordfrase.

Merk: Hvis du bruker en Chromebook på jobben eller skolen, kan administratoren din velge å slå av synkronisering. I så fall kan du ikke synkronisere informasjonen din.

Slett synkronisert informasjon fra kontoen din

Du kan når som helst slette synkronisert informasjon fra Google-kontoen din:

1. Klikk på kontobildet ditt.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  3. Klikk på Synkroniser i «Personer»-delen.
  4. Klikk på Administrer synkroniserte data i Google Oversikt.
  5. Klikk på Tilbakestill synkronisering nederst.

All informasjonen som er synkronisert, blir slettet fra Google-kontoen din. Alle bokmerkene, appene og utvidelsene dine ligger fortsatt på Chromebooken, men de vises ikke på eventuelle andre Chromebook-enheter du bruker.