Je accountinstellingen synchroniseren

Je kunt bijvoorbeeld je geschiedenis, bladwijzers en wachtwoorden opslaan en synchroniseren in je Google-account. Op die manier heb je deze altijd bij de hand op elke Chromebook en in Google Chrome op andere apparaten als je bent ingelogd. Meer informatie over inloggen bij Chrome.

Synchronisatie werkt met Chrome OS-versie 18 en hoger en wordt standaard ingeschakeld wanneer je inlogt bij je Chromebook.

Het nut van synchroniseren
  • Je instellingen en gegevens worden gesynchroniseerd in je Google-account. Op die manier zijn je opgeslagen instellingen beschikbaar wanneer je op een andere Chromebook inlogt op hetzelfde account.
  • Als je Chromebook wordt gestolen of beschadigd raakt, kun je je geschiedenis, instellingen, gegevens, bladwijzers, apps, extensies en thema's terugkrijgen door opnieuw in te loggen. (Opmerking: Downloads worden niet gesynchroniseerd.)
  • Wijzigingen in Chrome worden meteen gesynchroniseerd. Als je op een andere Chromebook bent ingelogd op hetzelfde Google-account en synchronisatie is ingeschakeld, worden alle wijzigingen die je maakt op je Chromebook weergegeven in Google Chrome op andere apparaten waar je bent ingelogd. Meer informatie over inloggen bij Chrome.
Je gegevens veilig houden wanneer je bent ingelogd

Gesynchroniseerde gegevens worden altijd versleuteld wanneer ze worden uitgewisseld tussen je computer en de servers van Google om je informatie zo veilig mogelijk te houden. Als extra beveiligingsmaatregel worden je opgeslagen wachtwoorden versleuteld met een cryptografische sleutel op de servers van Google.

Je kunt ervoor kiezen al je gesynchroniseerde gegevens te versleutelen. Meer informatie over het versleutelen van je gegevens.

Je kunt je gesynchroniseerde gegevens op elk moment verwijderen uit je account.

Selecteren welke informatie je wilt synchroniseren

1. Klik op je accountfoto.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Mensen op Synchroniseren.
  4. Kies wat je wilt synchroniseren. Als je dezelfde instellingen wilt gebruiken op elke Chromebook waarop je inlogt, schakel je Alles synchroniseren in.
  5. Optioneel: Via 'Opties voor encryptie' kun je al je gesynchroniseerde gegevens versleutelen met een wachtwoordzin. Meer informatie over het toevoegen van een wachtwoordzin voor synchronisatie.

Opmerking: Als je een Chromebook gebruikt voor werk of school, kan je beheerder de synchronisatie uitschakelen. Als dit het geval is, kun je geen gegevens synchroniseren.

Gesynchroniseerde gegevens uit je account verwijderen

Je kunt synchronisatie-informatie op elk gewenst moment verwijderen uit je Google-account:

1. Klik op je accountfoto.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Mensen op Synchroniseren.
  4. Klik op Gesynchroniseerde gegevens beheren in Google Dashboard.
  5. Klik onderaan op Synchronisatie opnieuw instellen.

Alle informatie die is gesynchroniseerd, wordt verwijderd uit je Google-account. Al je bladwijzers, apps en extensies blijven bewaard op je Chromebook, maar worden niet weergegeven op andere Chromebooks die je gebruikt.