Je accountinstellingen synchroniseren

Je kunt zaken als je geschiedenis, bladwijzers en wachtwoorden opslaan en synchroniseren in je Google-account. Op die manier heb je ze altijd bij de hand op elke Chromebook en in Google Chrome op andere apparaten waar je bent ingelogd. Meer informatie over inloggen bij Chrome.

Synchronisatie werkt met Chrome OS 18 en hoger en wordt standaard ingeschakeld wanneer je inlogt bij je Chromebook.

Het nut van synchroniseren
  • Je instellingen en gegevens worden gesynchroniseerd in je Google-account. Op die manier zijn je opgeslagen instellingen beschikbaar wanneer je op een andere Chromebook inlogt op hetzelfde account.
  • Als je Chromebook wordt gestolen of beschadigd raakt, kun je je geschiedenis, instellingen, gegevens, bladwijzers, apps, extensies en thema's terugkrijgen door opnieuw in te loggen. (Opmerking: Downloads worden niet gesynchroniseerd.)
  • Wijzigingen in Chrome worden meteen gesynchroniseerd. Als je op een andere Chromebook bent ingelogd op hetzelfde Google-account en synchronisatie is ingeschakeld, worden alle wijzigingen die je maakt op je Chromebook weergegeven in Google Chrome op andere apparaten waar je bent ingelogd. Meer informatie over inloggen bij Chrome.
Je gegevens veilig houden wanneer je bent ingelogd

Gesynchroniseerde gegevens worden altijd versleuteld wanneer ze worden uitgewisseld tussen je computer en de servers van Google om je informatie zo veilig mogelijk te houden. Als extra beveiligingsmaatregel worden je opgeslagen wachtwoorden versleuteld met een cryptografische sleutel op de servers van Google.

Je kunt ervoor kiezen al je gesynchroniseerde gegevens te versleutelen. Hieronder vallen geen betaalmethoden en adressen van Google Pay. Meer informatie over het versleutelen van je gegevens

Je kunt je gesynchroniseerde gegevens op elk moment verwijderen uit je account.

Selecteren welke informatie je wilt synchroniseren

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Mensen' de optie Synchroniseren.
  4. Kies wat je wilt synchroniseren. Als je dezelfde instellingen wilt gebruiken op elke Chromebook waarop je inlogt, schakel je Alles synchroniseren in.
  5. Optioneel: Via 'Opties voor encryptie' kun je al je gesynchroniseerde gegevens versleutelen met een wachtwoordzin. Hieronder vallen geen betaalmethoden en adressen van Google Pay. Meer informatie over hoe je een wachtwoordzin voor synchronisatie maakt

Opmerking: Als je een Chromebook gebruikt voor werk of school, kan je beheerder de synchronisatie uitschakelen. Als dit het geval is, kun je geen gegevens synchroniseren.

Gesynchroniseerde gegevens uit je account verwijderen

Je kunt gesynchroniseerde informatie op elk gewenst moment uit je Google-account verwijderen:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Mensen' de optie Synchroniseren.
  4. Selecteer Gesynchroniseerde gegevens beheren in Google Dashboard.
  5. Selecteer onderaan Synchronisatie resetten.

Alle informatie die is gesynchroniseerd, wordt verwijderd uit je Google-account. Al je bladwijzers, apps en extensies blijven bewaard op je Chromebook, maar worden niet weergegeven op andere Chromebooks die je gebruikt.