Uw accountinstellingen synchroniseren

U kunt bijvoorbeeld uw geschiedenis, bladwijzers en wachtwoorden opslaan en synchroniseren in uw Google-account. Op die manier heeft u deze altijd bij de hand op elke Chromebook en in Google Chrome op andere apparaten als u bent ingelogd. Meer informatie over inloggen bij Chrome.

Synchronisatie werkt met Chrome OS-versie 18 en hoger en wordt standaard ingeschakeld wanneer u inlogt bij uw Chromebook.

Het nut van synchroniseren
  • Uw instellingen en gegevens worden gesynchroniseerd in uw Google-account. Op die manier zijn uw opgeslagen instellingen beschikbaar wanneer u op een andere Chromebook inlogt op hetzelfde account.
  • Als uw Chromebook wordt gestolen of beschadigd raakt, kunt u uw geschiedenis, instellingen, gegevens, bladwijzers, apps, extensies en thema's terugkrijgen door opnieuw in te loggen. Opmerking: Downloads worden niet gesynchroniseerd.
  • Wijzigingen in Chrome worden meteen gesynchroniseerd. Als u op een andere Chromebook bent ingelogd op hetzelfde Google-account en synchronisatie is ingeschakeld, worden alle wijzigingen die u maakt op uw Chromebook weergegeven in Google Chrome op andere apparaten waar u bent ingelogd. Meer informatie over inloggen bij Chrome.
Uw gegevens veilig houden wanneer u bent ingelogd

Gesynchroniseerde gegevens worden altijd versleuteld wanneer ze worden uitgewisseld tussen uw computer en de servers van Google om uw informatie zo veilig mogelijk te houden. Als extra beveiligingsmaatregel worden uw opgeslagen wachtwoorden versleuteld met een cryptografische sleutel op de servers van Google.

U kunt ervoor kiezen al uw gesynchroniseerde gegevens te versleutelen. Meer informatie over het versleutelen van uw gegevens.

U kunt uw gesynchroniseerde gegevens op elk moment verwijderen uit uw account.

Selecteren welke informatie u wilt synchroniseren

1. Klik op uw accountfoto.
  2. Klik op 'Instellingen' Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte 'Mensen' op Synchroniseren.
  4. Kies wat u wilt synchroniseren. Als u dezelfde instellingen wilt gebruiken op elke Chromebook waarop u inlogt, schakelt u Alles synchroniseren in.
  5. Optioneel: Via 'Opties voor encryptie' kunt al uw gesynchroniseerde gegevens versleutelen met een wachtwoordzin. Meer informatie over het toevoegen van een wachtwoordzin voor synchronisatie.

Opmerking: Als u een Chromebook gebruikt voor werk of school, kan uw beheerder de synchronisatie uitschakelen. Als dit het geval is, kunt u geen gegevens synchroniseren.

Gesynchroniseerde gegevens uit uw account verwijderen

U kunt synchronisatie-informatie op elk gewenst moment verwijderen uit uw Google-account:

1. Klik op uw accountfoto.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Mensen op Synchroniseren.
  4. Klik op Gesynchroniseerde gegevens beheren in Google Dashboard.
  5. Klik onderaan op Synchronisatie opnieuw instellen.

Alle informatie die is gesynchroniseerd, wordt verwijderd uit uw Google-account. Al uw bladwijzers, apps en extensies blijven bewaard op uw Chromebook, maar worden niet weergegeven op andere Chromebooks die u gebruikt.

Casey is Chromebook-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.