Tiliasetusten synkronointi

Voit tallentaa ja synkronoida esimerkiksi historiasi, kirjanmerkkisi ja salasanasi Google-tilillesi. Näin ne kulkevat aina mukanasi millä tahansa Chromebookilla ja muilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään Google Chromeen. Lue lisää Chromeen kirjautumisesta.

Synkronointi toimii Chrome-käyttöjärjestelmän versiolla 18 ja sitä uudemmilla, ja se on oletuksena käytössä kirjautuessasi Chromebookille.

Synkronoinnin hyödyt
  • Asetuksesi ja datasi synkronoidaan Google-tilillesi. Näin tallennetut asetuksesi ovat valmiina, kun kirjaudut samalle tilille eri Chromebookilla.
  • Jos Chromebookisi varastetaan tai se menee rikki, voit palauttaa historiasi, asetuksesi, tietosi, kirjanmerkkisi, sovelluksesi, laajennuksesi ja teemasi kirjautumalla sisään uudelleen. (Huom. Latauksia ei synkronoida.)
  • Chromen muutokset synkronoituvat heti. Jos olet kirjautunut sisään samalle Google-tilille eri Chromebookilla ja synkronointi on käytössä, kaikki Chromebookille tekemäsi muutokset näkyvät Google Chromessa muilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään. Lue lisää Chromeen kirjautumisesta.
Turvaa datasi ollessasi kirjautuneena

Tietosi suojataan salaamalla tietokoneesi ja Googlen palvelimien välinen tietoliikenne. Lisäksi tallennetut salasanasi suojataan Googlen palvelimilla salausavaimen avulla.

Halutessasi voit salata synkronoidun datasi. Tämä ei koske Google Payhin tallennettuja maksutapoja tai osoitteita. Lue lisää datan suojaamisesta.

Voit poistaa synkronoidut tiedot tililtäsi milloin tahansa.

Synkronoitavien tietojen valitseminen

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Henkilöt-osiosta Synkronointi ja Google-palvelut.
  4. Valitse Hallinnoi synkronointia.
  5. Valitse synkronoitavat kohteet. Jos haluat käyttää samoja asetuksia kaikilla Chromebookeilla, joille kirjaudut, ota käyttöön Synkronoi kaikki.
  6. Valinnainen: Voit salata synkronoidun datasi Salausasetukset-kohdassa synkronoinnin tunnuslauseella. Tämä ei koske Google Payhin tallennettuja maksutapoja tai osoitteita. Katso, miten synkronoinnin tunnuslause luodaan.

Huom. Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, järjestelmänvalvojasi voi poistaa synkronoinnin käytöstä. Tällöin et voi synkronoida tietojasi.

Synkronoitujen tietojen poistaminen tililtä

Voit poistaa synkronoidut tietosi Google-tililtäsi milloin tahansa:

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Henkilöt-osiosta Synkronointi ja Google-palvelut.
  4. Valitse Chrome-synkronoinnin data.
  5. Valitse alareunasta Nollaa synkronointi.

Kaikki Google-tilillesi synkronoidut tiedot poistetaan. Kaikki kirjanmerkkisi, sovelluksesi ja laajennuksesi pysyvät Chromebookilla, mutta eivät näy muilla käyttämilläsi Chromebookeilla.