Tiliasetusten synkronointi

Voit tallentaa ja synkronoida esimerkiksi historiasi, kirjanmerkkisi ja salasanasi Google-tilillesi. Näin ne kulkevat aina mukanasi millä tahansa Chromebookilla ja muilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään Google Chromeen. Lue lisää Chromeen kirjautumisesta.

Synkronointi toimii Chrome-käyttöjärjestelmän versiolla 18 ja sitä uudemmilla, ja se on oletuksena käytössä kirjautuessasi Chromebookiin.

Synkronoinnin hyödyt
  • Asetuksesi ja tietosi synkronoidaan Google-tiliisi. Näin tallennetut asetuksesi ovat valmiina, kun kirjaudut samalle tilille eri Chromebookilla.
  • Jos Chromebookisi varastetaan tai se menee rikki, voit palauttaa historiasi, asetuksesi, tietosi, kirjanmerkkisi, sovelluksesi, laajennuksesi ja teemasi kirjautumalla sisään uudelleen. (Huom. Latauksia ei synkronoida.)
  • Chromen muutokset synkronoituvat heti. Jos olet kirjautunut sisään samalle Google-tilille eri Chromebookilla ja synkronointi on käytössä, kaikki Chromebookiin tekemäsi muutokset näkyvät Google Chromessa muilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään. Lue lisää Chromeen kirjautumisesta.
Turvaa tietosi ollessasi kirjautuneena

Tietosi suojataan salaamalla tietokoneesi ja Googlen palvelimien välinen tietoliikenne. Lisäksi tallennetut salasanasi suojataan Googlen palvelimilla salausavaimen avulla.

Halutessasi voit salata kaikki synkronoidut tietosi. Lue lisää tietojen suojaamisesta.

Voit poistaa synkronoidut tiedot tililtäsi milloin tahansa.

Synkronoitavien tietojen valitseminen

1. Klikkaa tilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Henkilöt-osiossa Synkronoi.
  4. Valitse synkronoitavat kohteet. Jos haluat käyttää samoja asetuksia kaikissa Chromebookeissa, joihin kirjaudut, ota käyttöön Synkronoi kaikki.
  5. Valinnainen: Voit salata kaikki synkronoidut tietosi Salausasetukset-kohdan synkronoinnin tunnuslauseella. Lue lisää synkronoinnin tunnuslauseen lisäämisestä.

Huom. Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, järjestelmänvalvojasi voi poistaa synkronoinnin käytöstä. Tällöin et voi synkronoida tietojasi.

Synkronoitujen tietojen poistaminen tililtä

Voit poistaa synkronoidut tietosi Google-tililtäsi milloin tahansa:

1. Klikkaa tilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Henkilöt-osiossa Synkronoi.
  4. Valitse Hallinnoi synkronoituja tietoja Google Hallintapaneelin avulla.
  5. Valitse alareunassa Nollaa synkronointi.

Kaikki Google-tilillesi synkronoidut tiedot poistetaan. Kaikki kirjanmerkkisi, sovelluksesi ja laajennuksesi pysyvät Chromebookissa, mutta eivät näy muissa käyttämissäsi Chromebookeissa.