Använda Google Drive-filer offline på Chromebook

Du kan använda vissa Google Drive-filer offline. Dessa omfattar Dokument, Kalkylark, Presentationer och andra filtyper.

Tips!

• När du gör filer tillgängliga offline synkroniseras ändringarna med Google Drive nästa gång Chromebook ansluter till internet.
  • Vissa appar kanske inte fungerar när du är offline.
Filer som inte stöds

Vissa filer är inte tillgängliga offline. Till exempel:

• Google Maps
  • Google Formulär

Det finns två sätt att använda Google Drive-filer offline.

Metod 1: Gör enskilda filer och mappar tillgängliga offline

Steg 1: Aktivera offlineinställningar

1. Öppna inställningarna för Google Drive.
  2. Scrolla till Offline och markera kryssrutan.
    • Det kan ta några minuter innan inställningen för offlineåtkomst aktiveras.
Tips! Vissa av dina senast öppnade filer blir automatiskt tillgängliga offline på Chromebook.

Steg 2: Gör enskilda filer och mappar tillgängliga offline

Viktigt! De här stegen fungerar även med delade enheter.
  1. Öppna appen Filer .
  2. Välj Google Drive Drive.
  3. Markera filen eller mappen som du vill använda offline.
  4. Aktivera Tillgänglig offline högst upp.
    • En bockmarkering vid filen eller mappen visar att den är tillgänglig offline.

Göra enskilda filer och mappar otillgängliga offline

Så här gör du enskilda filer otillgängliga offline:

1. Öppna appen Filer .
  2. Välj Google Drive Drive.
  3. Välj filen som du vill inte längre ska vara tillgänglig offline.
  4. Inaktivera Tillgänglig offline högst upp.

Metod 2: Konfigurera Min enhet med ett klick (endast Chromebook Plus)

Om du har en Chromebook Plus kan du göra alla filer på Min enhet tillgängliga offline. Så här aktiverar du filsynkronisering:

1. Öppna inställningarna när Chromebook är online.
  2. Välj Avancerat följt avFiler följt av Google Drive.
  3. Aktivera Få åtkomst till dina Google Drive-filer när du är offline.

När funktionen har aktiverats synkroniseras filerna på Min enhet med din Chromebook. När filen har synkroniserats visas en bockmarkering bredvid filen. Filsynkronisering har aktiverats visas i dina Google Drive-inställningar.

Tips! Om du inte ser en bockmarkering bredvid filen kanske den väntar på att synkroniseras eller så har filen inte synkroniserats.

Filer utanför Min enhet

Om du vill använda enskilda Drive-filer offline som inte lagras på Min enhet:

1. Öppna appen Filer .
  2. Välj Google Drive Drive.
  3. Markera filen som du vill använda offline.
  4. Aktivera Tillgänglig offline högst upp.
Inaktivera filsynkronisering

Så här förhindrar du att nya filer görs tillgängliga offline automatiskt:

1. Öppna inställningarna på Chromebook.
  2. Välj Avancerat följt av Filer följt av Google Drive.
  3. Inaktivera Få åtkomst till dina Google Drive-filer när du är offline.

När funktionen har inaktiverats visas Filsynkronisering har inaktiverats i Google Drive-inställningarna.

Tips!

• Filer som tidigare har gjorts tillgängliga offline förblir tillgängliga offline.
  • Om lagringsutrymmet på enheten börjar ta slut inaktiveras funktionen automatiskt.

Frigöra lagringsutrymme som används av offlinefiler

1. Öppna inställningarna på Chromebook.
  2. Välj Avancerat följt av Filer följt av Google Drive.
  3. Välj Rensa lagringsutrymme.
    • Vissa filer kan förbli tillgängliga offline.
  4. Om du har kopplat från Drive måste du återansluta för att frigöra lagringsutrymme offline.

Tips! Om du har ont om tillgängligt lagringsutrymme på enheten är offlinefiler inte längre tillgängliga offline.