Het touchscreen van de Chromebook gebruiken

Als je Chromebook een touchscreen heeft, kun je er onder andere het volgende mee doen:

• Klikken: Tik op de plek waar je wilt klikken.
  • Klikken met de rechtermuisknop: Tik en houd vast waar je met de rechtermuisknop wilt klikken.
  • Scrollen: Sleep je vinger omhoog, omlaag, naar rechts of naar links.
  • Naar een vorige pagina in je browser gaan: Veeg je vinger van links naar rechts om terug te gaan. Veeg van rechts naar links om naar de volgende pagina te gaan.
  • In- of uitzoomen: Tik met 2 vingers tegelijk op een gedeelte en houd vast.
    • Spreid je vingers om in te zoomen.
    • Knijp je vingers samen om uit te zoomen.
  • Je rij met apps tonen (plank): Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog.
  • Je rij met apps verbergen (plank): Houd de rij met apps onderaan het scherm lang ingedrukt.
  • Twee apps naast elkaar weergeven: Als je al je geopende vensters op het scherm ziet, sleep je een app naar links of rechts om deze naast een andere app te gebruiken.

Vensters en tabbladen openen en sluiten

• Een nieuw venster openen: Tik rechtsboven in het venster op Meer  en dan Nieuw venster.
  • Een nieuw tabblad openen: Tik naast het geopende tabblad op Nieuw tabblad .
  • Venster of tabblad sluiten: Veeg vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden om alle geopende vensters te bekijken. Veeg vervolgens naar beneden op een venster om dit te sluiten.
  • Een venster of tabblad dat je hebt gesloten opnieuw openen: Tik en houd het gedeelte bovenaan naast een tabblad vast. Selecteer Gesloten tabblad opnieuw openen.

Twee vensters tegelijkertijd weergeven

1. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden om een overzicht van je vensters te bekijken.
  2. Sleep een van de vensters die je wilt gebruiken naar de linker- of rechterkant van het scherm.
  3. Tik op het andere venster dat je wilt gebruiken.
  4. Als je de grootte van de twee vensters wilt aanpassen, sleep je de lijn in het midden van het gesplitste scherm.
  5. Als je een gesplitst scherm wilt verwijderen, sleep je de lijn in het midden van het gesplitste scherm naar een van beide zijkanten. Tip: Je kunt rechtsonder ook op de optie Overzicht  tikken en deze optie ingedrukt houden.

Tabbladen ordenen, verplaatsen of vastzetten

Je kunt gerelateerde tabbladen naast elkaar zetten of een tabblad naar of vanuit een venster verplaatsen. Als je een bepaalde webpagina (zoals je e-mail) altijd open wilt houden, kun je dat tabblad vastzetten zodat je het altijd snel kunt vinden.

• Tabbladen in hetzelfde venster opnieuw indelen: Sleep het tabblad naar een andere positie bovenaan het browservenster.
  • Een tabblad verplaatsen naar een nieuw venster: Sleep het tabblad weg uit het venster.
  • Een tabblad verplaatsen naar een nieuw venster: Sleep vanaf de bovenkant van het tabblad met je vinger naar beneden om het tabblad in een nieuw venster te openen. Sleep vervolgens via de bovenkant van het nieuwe venster het tabblad over het venster waaraan je het tabblad wilt toevoegen. Als je het tabblad loslaat, wordt dit samengevoegd met het bestaande venster.
  • Een tabblad verplaatsen van het ene gesplitste scherm naar het andere: Als je een gesplitst scherm gebruikt, sleep je het tabblad uit het venster naar de andere helft van het scherm. Het tabblad kan worden toegevoegd aan een bestaand Chrome-venster of worden geopend als het nieuwe venster met gesplitst scherm.
  • Een tabblad vastzetten: Tik en houd het tabblad vast dat je wilt vastzetten om het menu te zien. Selecteer Tabblad vastzetten. Vastgezette tabbladen worden aan de linkerkant van het browservenster weergegeven en zijn kleiner.

Problemen met het touchscreen oplossen

Probeer deze stappen als het touchscreen niet werkt. Test na elke stap of het touchscreen werkt.

1. Veeg stof en andere vuildeeltjes van het touchscreen.
  2. Reset je Chromebook-hardware.
  3. Zet je Chromebook terug naar de fabrieksinstellingen.

Als het probleem niet is opgelost nadat je deze stappen hebt uitgevoerd, neem je contact op met de fabrikant van je Chromebook.