Problemen met het inwisselen van aanbiedingen oplossen

Wanneer u een nieuwe Chromebook koopt, kunt u ook enkele kosteloze proefversies en andere speciale aanbiedingen ontvangen. Als u probeert een aanbieding in te wisselen en hierbij problemen ondervindt, kunt u de volgende stappen proberen.

Opmerking: Als u uw Chromebook op het werk of op school gebruikt, kunt u bepaalde aanbiedingen mogelijk niet inwisselen. Neem contact op met uw beheerder voor ondersteuning.

Stap 1: Controleren of u in aanmerking komt

Controleer eerst of al het onderstaande op u van toepassing is:

• Uw Chromebook is nieuw. Gebruikte of opgeknapte Chromebooks, nieuwe Chromebooks waarvan de verpakking al is geopend en tweedehands Chromebooks komen niet in aanmerking voor aanbiedingen.
  • U heeft de aanbieding nog niet eerder ingewisseld. U kunt elke aanbieding één keer per Chromebook of één keer per Google-account inwisselen.

Controleer vervolgens voor welke aanbiedingen u in aanmerking komt:

1. Open de pagina met Chromebook-aanbiedingen.
  2. Klik naast de gewenste aanbieding op Voorwaarden van toepassing.
  3. Lees de voorwaarden van de aanbieding, waarin wordt uitgelegd of u wel of niet in aanmerking komt.

Controleer daarna of de periode nog geldig is:

U moet uw aanbiedingen inwisselen binnen 180 dagen nadat het eerste account aan uw Chromebook is toegevoegd. Als u de aanbiedingen niet binnen deze tijdslimiet claimt, verlopen ze.

Stap 2: Controleren of uw Chromebook naar behoren werkt

Zorg ervoor dat het volgende het geval is:

• U bent ingelogd op uw Chromebook (u kunt geen aanbiedingen inwisselen in de incognitomodus of de gastmodus).
  • Uw Chromebook is verbonden met internet.
  • Uw Chromebook beschikt over de nieuwste versie van Chrome OS (Chrome OS versie 23 of hoger).

Stap 3: Een probleem oplossen

Mijn Chromebook is nieuw, maar ik kan geen aanbieding inwisselen

Probeer de volgende stappen om het probleem op te lossen.

• Soms is onze inwisselingsserver tijdelijk niet beschikbaar. Wacht een paar uur en probeer vervolgens de aanbieding opnieuw in te wisselen.
  • Als u een externe monitor gebruikt, koppelt u deze los van uw Chromebook en probeert u vervolgens de aanbieding in te wisselen.
  • Als u probeert een aanbieding in te wisselen op een Chromebook Pixel, stelt u uw schermresolutie opnieuw in door op Ctrl + Shift + 0 te drukken.
  • Soms kunnen bepaalde Chrome-extensies een aanbieding blokkeren. Schakel eventuele ingeschakelde extensies uit en probeer de aanbieding in te wisselen. Meer informatie over het uitschakelen van Chrome-extensies.

Als u deze stappen heeft geprobeerd maar de aanbieding nog steeds niet kunt inwisselen, neemt u contact met ons op.

Ik krijg een foutmelding en ik denk dat deze onterecht is

U kunt een van de volgende foutmeldingen zien:

• 'Je kunt deze aanbieding maar één keer per apparaat inwisselen, en dat is al gebeurd op dit apparaat': Dit betekent dat iemand de aanbieding al op uw Chromebook heeft ingewisseld.
  • 'De aanbieding is al ingewisseld met je Google-account' of '[Je e-mailadres] heeft al onbeperkte opslagruimte': Deze berichten kunnen betekenen dat uw Google-account niet in aanmerking komt voor de aanbieding, dat u de aanbieding al heeft ingewisseld op deze Chromebook of dat de aanbieding op een andere Chromebook is ingewisseld met hetzelfde Google-account. U kunt de aanbieding niet opnieuw inwisselen met dit account.

Als u een van deze berichten ziet en van mening bent dat het bericht niet op u van toepassing is, neemt u contact met ons op.

Ik heb de aanbieding voor Drive-opslagruimte ingewisseld, maar ik zie mijn nieuwe opslagruimte nog niet

Het kan tien minuten duren voordat uw nieuwe Drive-opslagruimte wordt weergegeven. Daarna wordt uw nieuwe opslagruimte weergegeven op drive.google.com/settings.

Ik wil mijn aanbieding overzetten naar een ander Google-account

Dat is helaas niet toegestaan. De aanbieding is gekoppeld aan het Google-account dat u heeft gebruikt bij het inwisselen van de aanbieding.