Låsa eller låsa upp skärmen

Om du går ifrån din Chromebook rekommenderar vi att du låser skärmen som ett extra skydd.

Låsa skärmen

Gör på något av följande sätt:

• På ett tangentbord: Tryck på Sök Search + L.
  • Välj tiden längst ned till höger. Välj Lås Lås.

Skärmen slocknar efter en stund för att spara ström.

• Ansluten till ett vägguttag: Skärmen slocknar efter 8 minuter. Chromebook går ned i viloläge efter 30 minuter.
  • Inte ansluten till ett vägguttag: Skärmen slocknar efter 6 minuter. Chromebook går ned i viloläge efter 10 minuter.

Låsa upp skärmen snabbare med en pinkod

Innan du låser skärmen kan du skapa en pinkod att låsa upp skärmen med. Om du använder pinkod kan du behöva ange Google-kontots lösenord en gång var 24:e timme. På vissa Chromebook-modeller kan du också logga in med pinkoden i stället för med lösenordet.

Obs! Du kan inte lägga till en pinkod om du använder en Chromebook på jobbet eller i skolan.

1. Välj tiden längst ned till höger.
  2. Välj Inställningar Inställningar.
  3. Välj Skärmlås under Personer.
  4. Ange ditt lösenord och välj sedan Bekräfta.
  5. Välj Pinkod eller lösenordföljt av Konfigurera pinkod.
  6. Ange en pinkod som består av minst sex siffror och välj Fortsätt.
  7. Ange pinkoden igen och välj Bekräfta.

Låsa upp skärmen

Du låser upp Chromebook genom att logga in med lösenordet för Google-kontot eller ange pinkoden.